Gemeente Harderwijk


Nieuwe aanbesteding Hulp bij huishouden

26/08/2009

De gemeente Harderwijk is afgelopen donderdag 20 augustus gestart met een nieuwe aanbesteding voor de inkoop van de Hulp bij het huishouden in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Zij doen dit samen met de vijf andere RNV gemeenten Oldebroek, Elburg, Nunspeet, Ermelo en Putten en de gemeente Zeewolde.

Aanleiding voor de nieuwe aanbesteding is een wetswijziging van de WMO. Vanaf 1 januari 2010 mag een aanbieder de hulp bij het huishouden alleen maar leveren via een medewerker in loondienst. De aanbieder mag vanaf deze datum geen gebruik meer maken van alfahulpen.

Alfahulp
Heeft u een alfahulp? En wilt u dat eigenlijk zo houden? Wij zullen mensen met Hulp bij het huishouden in september/oktober 2009 informeren over hun mogelijkheden. Er zijn namelijk mogelijkheden om een Hulp bij het huishouden met een Persoonsgebonden budget te betalen. Ook op deze gemeentepagina komen wij hier op terug.

Kwaliteit en keuzevrijheid
Kenmerkend voor deze aanbesteding is de aandacht voor kwaliteit en keuzevrijheid. Aanbieders die voldoen aan het door de gemeente vastgestelde kwaliteitsniveau kunnen in aanmerking komen voor deelname aan deze aanbesteding.

Samenwerking
De gemeenten hebben besloten om de Hulp bij het huishouden gezamenlijk aan te besteden. De huidige contracten met aanbieders lopen tot en met 31 december 2009. Er is een bestek gemaakt waarin de eisen staan waar de aanbieders aan moeten voldoen. De deelnemende gemeenten vormen aparte percelen waar aanbieders op in kunnen inschrijven.

De sluitingsdatum voor deze aanbesteding is 25 september 2009. Het streven is om eind oktober 2009 over te gaan tot de gunning voor deze aanbesteding. Op deze wijze is vanaf dat moment al ruimte ingebouwd voor eventuele overdracht van cliënten naar nieuwe aanbieders. De gemeente Harderwijk heeft, net als de andere RNV gemeenten de (WMO) adviesraad de gelegenheid gegeven kennis te nemen van het aanbestedingsproces en een advies te formuleren.

Meer informatie: afd. Publiekszaken, de heer G. van Manen, tel. 411 257.

Meer informatie over de WMO vindt u hier.


____________________