Politie Twente

Persberichten Politie Twente 26 augustus 2009

Aanrijding tussen twee fietsers Hellendoorn
Dinsdag 25 augustus rond 11.20 uur vond een aanrijding plaats tussen twee fietsers op de Reggeweg in Hellendoorn. Een 66-jarige vrouw fietste over het fietspad en wilde een andere fietser, een 68-jarige man uit Hellendoorn, inhalen. Tijdens de inhaalmanoeuvre kwamen beide fietsers met elkaar in aanraking. De vrouw viel van haar fiets en moest, met onbekend letsel, per ambulance naar het ziekenhuis in Almelo worden overgebracht. (2009024848)

Wielrenners komen ten val door overstekende hond Agelo
Een hond heeft dinsdag 25 augustus rond 20.10 uur een aanrijding met een groep wielrenners veroorzaakt op de Nijenkampsweg in Agelo. De hond liep vrij rond en stak plotseling de weg over. Hierbij raakte het beest het voorwiel van de fiets van een 48-jarige man uit Enschede. De wielrenner sloeg hierdoor over de kop. Drie andere wielrenners konden hem niet meer ontwijken en kwamen eveneens ten val. Het gaat om een 37-jarige man uit Losser, een 18-jarige vrouw en 47-jarige man, beide uit Enschede.

De 48-jarige wielrenner werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De hond is ongedeerd gebleven. (2009025056)

Wielrenner vliegt over de kop
Zenderen
Een 48-jarige wielrenner uit Tubbergen vloog bij een aanrijding op de Albergerweg in Zenderen over de kop. De man kwam uit de richting van Tubbergen en fietste naar Zenderen. Ter hoogte van de Bekkingvelderweg liep een groep van circa 15 jongens over het fietspad. Bij het passeren van de groep raakte de wielrenner met het stuur de linkerarm van een jongen. De wielrenner verloor zijn evenwicht en vloog over de kop. Hij is, met onbekend letsel, met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (2009024919)

Vrouw aangehouden voor verduistering c.q. diefstal Enschede
Een 41-jarige vrouw uit Enschede is dinsdag 25 augustus aangehouden voor verduistering c.q. diefstal van een laptop, gepleegd op 2 mei jl. aan de Nieuwlusstraat in Enschede. De eigenaresse van de laptop, een 37-jarige Enschedese, heeft op 3 mei jl. aangifte gedaan, waarna de politie een onderzoek is gestart.

De 41-jarige vrouw wordt verdacht van meerdere diefstallen en oplichtingen in Enschede. Zij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2009024909)

Jongen uit het niets geslagen, politie zoekt getuigen Borne
Zaterdag 22 augustus rond 01.45 uur fietste een 18-jarige jongen uit Zenderen samen met een vriend over de Tarwe (het rode pad) in de wijk Stroom Esch in Borne. Beide werden nabij de vijver aangesproken door twee jongens. Zo vanuit het niets kreeg de 18-jarige een vuistslag in zijn gezicht. Door de klap kwam hij met zijn fiets ten val. Hij klom direct weer op zijn fiets en ging huiswaarts, samen met zijn vriend. De jongen heeft aangifte van mishandeling gedaan.

De persoon die de vuistslag uitdeelde, had het volgende signalement: . Jongen in de leeftijd van 17 tot 19 jaar; . Ongeveer 1.90m lang;
. Droeg een oorbel en een zilveren ketting; . Had een groen petje op en iets langer haar.

De politie zoekt getuigen van deze mishandeling en/of mensen die weten wie de jongen mishandeld heeft. Zij worden verzocht zich te melden bij Politie Twente, afdeling Borne, via 0900-8844. Anoniem kan dit via 0800-7000. (2009023882)

Snelheidscontrole
Vriezenveen
Dinsdag 25 augustus heeft Politie Twente twee snelheidscontroles gehouden in Vriezenveen. De controles zijn onderdeel van de extra maatregelen die de politie neemt om veiligheid op weg naar school te stimuleren.

De eerste controle was op de Verzetstraat, rond 15.15 uur. Hier geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. Er zijn 4 snelheidsovertredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km/u. De tweede controle vond plaats op de Almeloseweg, rond 16.45 uur. Hier zijn 11 snelheidsovertredingen waargenomen. De hoogst gemeten snelheid was 90 km/u, terwijl er 50 km/u toegestaan was. Alle overtreders krijgen proces-verbaal.

Onderstaand persbericht is op 14 augustus 2009 verstuurd

Politie houdt controles op veilig vervoer van leerlingen van en naar de scholen Twente

Vanaf maandag 17 augustus 2009 zullen de basisschoolleerlingen in Twente weer naar school gaan. Een week later start ook het voortgezet onderwijs. Veiligheid op weg naar school en huis is hierbij van groot belang. De politie Twente zal daarom de komende weken verkeerscontroles uitvoeren op de verschillende verkeersroutes naar de scholen en op het verkeersgedrag nabij de scholen. Ook zal worden gekeken naar het correct gebruiken van kinderzitjes en gordels. Wilt u meer informatie over het juiste gebruik van kinderzitjes en gordels? Kijkt u dan op www.kinderzitjes.nl.

Flyeractie politie i.v.m. oplossen overval

Hengelo

Op 11 juni 2009 is een supermarkt in Hengelo overvallen. De politie heeft een onderzoek ingesteld, maar dit onderzoek heeft nog niet tot de oplossing geleid. De politie wil daarom de hulp van de bezoekers van het winkelcentrum en de inwoners van de omgeving van de supermarkt opnieuw benaderen, om zo hopelijk toch nog meer bruikbare onderzoeksgegevens te achterhalen. Ze zal daarom op donderdag 27 augustus in de omgeving van de supermarkt flyers uitdelen met informatie m.b.t. de overval en het verzoek om nieuwe aanknopingspunten.

Bijgevoegd de tekst van de flyer, die uitgedeeld gaat worden en het persbericht dat destijds is verzonden aan de media.

Tekst flyer, die wordt uitgedeeld op 27 augustus

Politie Twente vraagt uw medewerking

Op donderdagavond 11 juni 2009 werd om ongeveer 20.05 uur een gewapende overval gemeld bij de politie. Deze overval had plaatsgevonden op een supermarkt aan de Christiaan Langeveldstraat in Hengelo. Een man was de winkel binnengelopen en had in het kantoor van de supermarkt een aantal personeelsleden met een vuurwapen bedreigd en geld geëist. Een geldbedrag werd aan de overvaller meegegeven, waarna hij de winkel weer verliet. De overvaller is lopend vertrokken.

Het signalement van de overvaller is: Een blanke / Nederlandse man van tussen de 25 en 30 jaar en rond de 1.85 en 1.90 m. lang. Hij had kort donker haar in heel kleine stekeltjes, bijna kaal. Verder droeg de overvaller een bril met een rechthoekig montuur, een donkerblauwe jeans, een donkergrijze of zwarte jas/colbert, mogelijk van corduroy, met op de rug een groot wit vlak met grote rode cijfers, waarop het getal 74 zichtbaar was.

Getuigenoproep
Destijds heeft de politie via de media een getuigenoproep uit laten gaan. De overval is helaas nog niet opgelost en daarom wil de politie nog een keer een getuigenoproep doen. Daarom deze actie met het verspreiden van flyers.

Heeft u informatie dat verband kan houden met deze overval? Neemt u dan a.u.b. contact op met de politie Twente in Hengelo, te bereiken via tel. 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem tel. 0800-7000.

Wilt u liever schriftelijk reageren? Dan is dit mogelijk door een e-mail te sturen naar gerrit.van.langen@twente.politie.nl of door een reactie te sturen naar Politie Twente, t.a.v. recherche Hengelo, Postbus 14, 7500 AA Enschede.

Onderstaand persbericht is op 11 juni 2009 verstuurd

Gewapende overval op supermarkt

Hengelo

Bij een gewapende overval op een supermarkt in Hengelo is een nog onbekend geldbedrag buitgemaakt.

Donderdagavond 11 juni 2009 werd om ongeveer 20.05 uur een gewapende overval gemeld op een supermarkt aan de Christiaan Langeveldstraat in Hengelo. Bleek dat een man de winkel was binnengelopen en in het kantoor van de zaak een aantal personeelsleden met een vermoedelijk vuurwapen had bedreigd en geld had geëist. Een nog onbekend geldbedrag is aan de overvaller meegegeven waarna deze de winkel weer verliet. Hij is lopend in een nog onbekende richting vertrokken.

Het gaat om een blanke / Nederlandse man van tussen de 25 en 30 jaar en rond de 1.85 en 1.90 m. lang. Hij heeft kort donker haar in heel kleine stekeltjes, bijna kaal. Verder droeg de overvaller een bril van een rechthoekig montuur, donker blauwe jeans, een donker grijs / zwarte jas, soort colbert, mogelijk corduroy met op de rug een groot wit vlak met in grote rode letters 74.

Natuurlijk wil de politie graag in contact komen met mensen die deze overvaller mogelijk voor of na de overval hebben gezien of die weten om wie het gaat. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Hengelo van de politie Twente, te bereiken via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (09-069089)