Noord Hollandse Facta als één van de eerste IECEx 03 gecertificeerd

26/08/2009 12:48

Facta BV

Facta nu ook IECEx 03 gecertificeerd

Reeds jarenlang is Facta uit Uitgeest Ex gecertificeerd. Echter om aan de vraag van eindgebruikers tegemoet te komen dat reparaties en onderhoud op verantwoorde wijze worden uitgevoerd, is Facta sinds juli van dit jaar IECEx 03 gecertificeerd. IECEx 03 biedt o.a. de (offshore-)industrie en de scheepsvaart de garantie dat reparaties en revisies van Ex-apparatuur worden uitgevoerd overeenkomstig de strenge vereisten van de internationale norm IEC 60079-19.

Naast productcertificering is ook de certificering van servicefaciliteiten een actueel onderwerp. Het is vaak voordeliger om een Ex-product te repareren dan om het te vervangen.

De vraag doet zich echter vaak voor of de mensen in een reparatiewerkplaats weten waar zij mee bezig zijn, en of zij het product niet onveilig maken terwijl ze proberen een reparatie uit te voeren.

In Nederland worden reparatiewerkplaatsen grotendeels aan de hand van de nationale richtlijn ingericht. Echter lopen deze richtlijn en de kwaliteit sterk uiteen met de internationale norm. Daarom werd de nieuwe IECEx 03-service ontwikkeld, die geldt voor de certificering van servicefaciliteiten die reparaties, revisies of wijzigingen van Ex-apparatuur uitvoeren. Hiermee wordt gegarandeerd dat alle gecertificeerde servicefaciliteiten voldoen aan dezelfde set criteria.

Facta is dan ook met recht trots op het behalen van de IECEx 03 certificering en verwacht hiermee naast de bestaande klanten ook nieuwe klanten nog meer service te kunnen verlenen.





http://www.facta.nl