Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid


26 aug 2009

Haarlemmermeer controleert op illegale bewoning

De gemeente Haarlemmermeer heeft samen met de brandweer en de politie vorige week op drie locaties controles uitgevoerd op illegale bewoning. Aanleiding waren tips dat er sprake zou zijn van brandonveilige situaties bij het huisvesten van Oost-Europese werknemers.

Het resultaat van de controle is dat een veertigtal bedden niet meer mogen worden gebruikt voor logies van, in dit geval, Poolse werknemers. Burgemeester Weterings van Haarlemmermeer is content met deze actie.

Het is volgens de burgemeester van het grootste belang dat er snel wordt opgetreden als er signalen van brandonveilige bewoning zijn. "Brandveiligheid is een belangrijke prioriteit van het college van burgemeester en wethouders en van de gemeenteraad. Wij hebben dan ook snel, samen met politie en brandweer, ingegrepen om aan deze onveilige situaties een einde te maken. Meldingen van brandonveilige woonsituaties, van wie dan ook, kunnen rekenen op onze grootste aandacht. Op dit moment wordt nog onderzocht of, naast het bestuurlijke handhavingstraject, ook aangifte gedaan zal worden bij de politie."