Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 26-08-2009

Pool (30) verduistert vier horloges

OOSTERHOUT: Een 30-jarige Poolse man is dinsdagmiddag bij een
transportbedrijf op het industrieterrein Weststad betrapt op
verduistering in dienstbetrekking.

De directie had al langer het vermoeden dat er spullen door een of meer werknemers werden meegenomen. Zo werden enkele keren lege verpakkingen gevonden, ook werden er spullen klaargezet om mee te nemen. Daarom werd besloten om een tassencontrole in te stellen. Een 30-jarige Pool liep daardoor tegen de lamp. Hij had in zijn rugzak vier horloges. Hij is met behulp van een tolk gehoord. In overleg met de politieparketsecretaris is aan hem een boete van 190 euro opgelegd.

Waalwijker vervalst loonstroken om krediet te krijgen

WAALWIJK: De politie heeft vanmorgen een 54-jarige Waalwijker
aangehouden die verdacht wordt van valsheid in geschrifte.

Een medewerker van een bank in Waalwijk deed aangifte daarvan. De verdachte had daar in januari 2009 een kredietaanvraag ingediend voor een bedrag van 21.500 euro. Hij had om zijn kredietwaardigheid aan te tonen twee recente loonstroken en twee bankafschriften afgeven. Ook tekende cliënt daarna een overeenkomst met de bank. Door de afdeling Fraudebestrijding werd vastgesteld dat er zowel met de bankafschriften als met de loonstroken gerommeld was. De verdachte gaf toe dat de papieren vervalst waren, hij had de bedragen verhoogd om zeker te zijn van de acceptatie van zijn krediet aanvraag. Het geld is echter niet gestort en nu heeft hij ook nog een proces-verbaal voor valsheid in geschrifte gekregen.

75-jarige Oosterhoutse slachtoffer zakkenroller

OOSTERHOUT: Een 75-jarige Oosterhoutse is gistermiddag in het
winkelcentrum Arendshof het slachtoffer geworden van een zakkenroller. Haar portemonnee werd uit haar handtas gehaald.

Het 75-jarige slachtoffer verklaart dat ze in het Stiltecentrum nog een kaarsje had opgestoken. Daar had ze haar portemonnee nog.
Vervolgens is ze het overdekte winkelcentrum ingegaan. Daar heeft kennelijk een zakkenroller toegeslagen. Toen ze boodschappen wilde doen op het Bouwlingplein ontdekte ze dat haar tas open stond en dat haar portemonnee met geld en diverse pasjes gestolen was. Ze vermoedt dat de diefstal in een boekenwinkel heeft plaats gevonden. In die winkel stootte namelijk iemand tegen haar aan. Ze heeft aangifte gedaan.

Vrijdag 21 augustus jl. werd omstreeks 13.00 uur in een supermarkt op de Keiweg de portemonnee van een 82-jarige Oosterhoutse gestolen. In de portemonnee van de bejaarde vrouw zat ook haar ID-kaart. Ook van deze diefstal is aangifte.

Preventietips zakkenrollen

* Doe uw portemonnee in uw binnenzak of halstasje, niet in uw jas- of achterzak. Leg ze nooit voor het grijpen boven in uw tas.
* Let goed op uw hand- of schoudertas en houd deze voor u. Bedenk altijd of u echt wel een tas nodig heeft.

* Let goed op uw spullen op plekken waar het heel druk is (bijvoorbeeld in een wachtrij en bij gedrang).

* Let op wanneer uw aandacht door iets of iemand wordt afgeleid (iemand loopt tegen u aan of een onbekend persoon spreekt u aan). Een eventuele handlanger maakt gebruik van uw afleiding en slaat zijn slag. Veel zakkenrollers opereren in duos.

* Neem nooit meer geld mee dan u nodig denkt te hebben.

* Berg grote hoeveelheden cash geld gescheiden op.

* Doe altijd aangifte. Het signalement van uw dader of de precieze toedracht, kan wel eens extra tips voor de politie opleveren bij het opsporen van zakkenrollers.

* Vraag ook of er iets teruggevonden is. Misschien vinden medeburgers (een deel van) uw spullen wel terug en geven die af bij de politie.

Hardrijder moet rijbewijs inleveren

KAATSHEUVEL: Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft
dinsdagmiddag op de Midden Brabantweg een verkeerscontrole gehouden. Er werden 52bekeuringen uitgedeeld. Een bestuurder, een 37-jarige man uit Eindhoven, die 150 km / uur reed op een traject waar 100 km / uur is toegestaan moest zijn rijbewijs inleveren.

In totaal werden 52 bestuurders bekeurd voor diverse feiten: 8x gordel, 11x roodlicht, 10x niet handsfree bellen , 17x overschrijding maximum snelheid en 6x getinte ramen.

Laatst gewijzigd 26-08-2009 13:54 | © Regio Midden en West Brabant |