Hewlett-Packard

2009-08-26

Vaker opladen zonder kwaliteitsverlies en drie jaar garantie

AMSTELVEEN, 26 augustus 2009 - HP presenteert de HP Long Life Battery voor zijn zakelijke notebook PC's. Deze batterij heeft een langere levensduur en kost minder in vergelijking met standaard batterijen. HP is de eerste partij op de markt die drie jaar garantie op deze `long-life' batterij geeft - bij gebruik in combinatie met een aantal zakelijke notebook PC's. Gebruikers kunnen op deze manier hun investeringen in PC's maximaliseren en de kosten die gepaard gaan met het vervangen van batterijen verlagen.

De kwaliteit van normale laptop batterijen wordt minder na 300 keer opladen. De HP Long Life Battery is gebaseerd op de Sonata® Lithium-ion (Li-ion) batterijcel technologie van Boston Power en kan tot wel 1000 keer worden opgeladen voordat de capaciteit van de batterij vermindert. Dat komt neer op iedere dag opladen gedurende drie jaar - of vier, wanneer er alleen op werkdagen gebruik van de computer wordt gemaakt. Wanneer een klant binnen drie jaar ervaart dat de batterij minder dan 80% van zijn oorspronkelijke prestaties levert, dan krijgt hij een vervangende unit.

Daarnaast kan de batterij tot 90 procent worden opgeladen in 90 minuten, wat handig is voor mensen die onderweg zijn en zich slechts een beperkte tijd in de buurt van een elektriciteitsnet bevinden. De Long Life Battery zorgt ook voor grote voordelen op het gebied van milieu aangezien er minder batterijen vervangen hoeven te worden. Boston Power is de eerste en enige leverancier van oplaadbare Li-ion batterijcellen die de prestigieuze Nordic Ecolabel accreditatie heeft verworven.

"Vanaf het prille begin hebben wij ernaar gestreefd gebruikers van notebook computers te laten profiteren van optimale mobiliteit met betrouwbare, high-performance en milieuvriendelijke batterijen," aldus Dr. Christina Lampe-Onnerud, Founder en CEO, Boston-Power. "HP's steun voor Sonata is een grote stap voorwaarts in de acceptatie van deze batterijtechnologie."

HP gebruikers met compatibele notebook PC's kunnen Sonata batterijen aanschaffen om hun bestaande batterijen te vervangen of deze batterijen gebruiken als reserve accu tijdens lange reizen of vluchten. Aanpassingen in de notebook PC zijn niet nodig.

De HP Long Life Battery is vanaf september als optie in Nederland beschikbaar en de adviesprijs bedraagt EUR139 ex BTW. De batterij kan gebruikt worden in combinatie met de HP EliteBook 6930p en HP Compaq's 6730b, 6530b en 6735b notebook PCs. In de toekomst zullen meer zakelijke en ook consumentenmodellen gebruik kunnen maken van deze batterij.

Over HP
HP, 's werelds grootste technologiebedrijf, maakt het gebruik van technologie eenvoudiger voor al zijn klanten - van de individuele consument tot de grootste multinational. Het portfolio omvat printing en personal computing producten, IT services, software en IT oplossingen. Meer informatie over HP (NYSE: HPQ is te vinden op www.hp.nl.