KNHS


Breda Hippique maakt sprong voorwaarts in sport- en sfeerbeleving 25 augustus 2009

Belangrijke nationale en internationale rubrieken en sterk deelnemersveld

Breda- Tijdens de persconferentie blikt voorzitter Mathé Bögels samen met bondscoach eventing Martin Lips en Aangepaste Dressuur amazone Thessa Baaijens vooruit op een evenement met belangrijke sportieve hoogtepunten en een sterk deelnemersveld.

Met het A-kader eventing in actie tijdens de laatste CIC3* observatiewedstrijd voor het EK in Fontainebleau, de Nederlandse Kampioenschappen Dressuur Aangepaste Sport, een wereldbekerkwalificatiewedstrijd voor de vierspannen en vrijwel de gehele top uit het klassement van het WK vierspannen voor ponys staat Breda Hippique er sportief gezien goed voor. En met de nieuwe datum, 3 t/m 6 september, een nieuwe indeling van het terrein en een goed programma van showrubrieken, Outdoor Fair en entertainment maakt het evenement ook qua sfeerbeleving een flinke sprong voorwaarts.

Zilveren jubilea voor eventing en vierspannen
Dit jaar is het de vijfentwintigste keer dat de internationale eventingruiters en vierspandeelnemers naar Breda komen. Bondscoach Martin Lips (eventing) is verheugd dat het bestuur van Breda Hippique dit jaar een nieuwe driesterren rubriek op het programma heeft staan:Een super voorbereiding voor mijn Nederlandse eventing ruiters op het EK dat later in September in Fontainebleau gaat plaatsvinden. En met zon sterk A-kader durf ik er zelfs op te hopen dat we dit jaar een Nederlandse winnaar tijdens Breda Hippique zulllen hebben, ook al is de concurrentie niet mis en moeten ze het opnemen tegen bijvoorbeeld Anna Junkman met haar ervaren Nickles & Dimes. Bij de vierspannen zien we bij de ponys een groot deel van de WK-deelnemers uit Greven aan de start, inclusief kersverse wereldkampioen Tobias Bücker en bronzen medaille winnares Tinne Bax. Een kleine reprise dus van het kampioenschap. De vierspannen voor paarden in Breda gelden als kwalificatiewedstrijd voor het indoor wereldbekerseizoen waarmee ook een sterk deelnemersveld aan start komt. Naast meervoudig kampioen IJsbrand Chardon, die overigens zijn kwalificatie voor de wereldbeker al binnen heeft, start de gehele Nederlandse top in Breda.

NK Dressuur Aangepast Sporten
Tessa Baaijens, een snel opkomend talent binnen de Aangepaste dressuursport, vertegenwoordigt tijdens de persconferentie de Nederlandse Aangepaste Sport omdat het team en de bondscoach nog onderweg zijn van het Europees Kampioenschap in Noorwegen, waar het team de bronzen medaille heeft gewonnen en individueel nog een gouden, een zilveren en twee bronzen medailles. Voor de sporters bij de Aangepaste Dressuur is Breda Hippique met het Nederlands Kampioenschap een erg belangrijke wedstrijd geworden. Onze sport krijgt de laatste tijd veel aandacht, mede door onze prestaties tijdens dit soort belangrijke wedstrijden als het EK en NK.

Talentontwikkeling & Derby
Bij de dressuur- en springrubrieken van Breda Hippique staat dit jaar talentontwikkeling centraal. Er is zoveel talent in ons land, kijk maar naar onze Brabantse Tim Lips, dat verdient een podium om door te breken, aldus voorzitter Mathé Bögels. En de Grote Prijs van Breda, de Derby, ontbreekt natuurlijk niet. We hebben hier in Breda een van de weinige Derbys die er nog in ons land en zelfs in Europa zijn. Met de nieuwe indeling is bijna zeventig procent van de hindernissen in de Derby vernieuwd, hetgeen de wedstrijd zeker spannend zal maken.

Nieuwe impuls voor sfeerbeleving
Met de nieuwe opzet is alles intiemer geworden. Alle pistes liggen rondom het VIP Paviljoen en de Outdoor Fair. Het VIP paviljoen is, sfeervol ingericht door Artistiek uit Breda. De Ladies Day powered by Holland Casino op zondag zal zeker weer opzienbarende hoeden en outfits opleveren en extra cachet krijgen door het bezoek dat de Prinsenrit brengt aan Breda Hippique. Verder is entertainment opgenomen in het programma met muzikale optredens op vrijdag en zaterdagavond en hippische shows zoals de show Horse & Hound en de Shetland Pony Grand National.

Over Breda Hippique
Breda Hippique is een van de grootste outdoor hippische evenementen van Nederland en vindt in het eerste weekend van september, van 3 tot en met 6 september 2009, plaats. Maar liefst vier hippische disciplines, eventing, vierspan, springen en dressuur met nationale en internationale rubrieken staan op het programma. Twee van de vier disciplines, eventing en vierspan vieren dit jaar tijdens Breda Hippique hun zilveren jubileum. Dit jaar is Breda Hippique tevens aangewezen door de KNHS voor de organisatie van de Nederlandse Kampioenschappen Dressuur Aangepast Sporten. Breda Hippique is al vele jaren een graag en druk bezocht evenement, ook vanwege de gezellige Outdoor fair en de belangrijke netwerkmogelijkheden voor het bedrijfsleven. De Rabobank is als belangrijke sponsor van de paardensport en als hoofdsponsor van het evenement nauw betrokken bij de realisatie van Breda Hippique.