Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Met de tent door de wijk in Bloemhof

De deelgemeente start, in samenwerking met de Bewonersorganisatie Bloemhof, opbouwwerkorganisatie SONOR Zuid en de woningcorporaties een serie "Tent door de wijk" sessies in Bloemhof in de week van 31 augustus. Tijdens deze sessies zult u op de hoogte gesteld worden van de belangrijke fysieke plannen in de wijk.

Deze plannen maken deel uit van de ruimtelijke visie. Daarnaast willen zij graag van u weten wat u ten aanzien van een aantal onderwerpen in de wijk vindt. De uitkomsten hiervan zullen vervolgens gebruikt worden om de gebiedsvisie op te stellen. Tijdens de "Tent door de wijk" wordt uitleg gegeven over de ruimtelijke visie. In de ruimtelijk visie staat beschreven welke richting wij op willen met de inrichting en de bouw in uw wijk en de buitenruimte zoals pleinen en parkeerbeleid. Deze bouwplannen zullen de komende jaren voor een groot deel het gezicht van Bloemhof bepalen. Ook zullen Woonstad Rotterdam en Vestia Feijenoord hun relevante projecten aan u presenteren, en uitleggen welke gevolgen deze hebben voor de wijk. Erg belangrijk dus voor u als bewoner!

De ruimtelijke visie maakt onderdeel uit van de gebiedsvisie. De gebiedsvisie is algemener dan de ruimtelijke visie en beschrijft ook zaken als onderwijs, zorg en winkelaanbod. Om de gebiedsvisie op te stellen is het belangrijk dat we weten waar u als bewoner belang aan hecht. Heeft u iedere dag moeite om een parkeerplek te vinden? Vindt u dat er te weinig groen in de wijk is? Is er geen geschikte speelplek voor uw kinderen? Wilt u meer aandacht voor onderwijs voor volwassenen? Wij horen het graag van u zodat wij uw informatie op kunnen nemen in onze plannen voor de toekomst. U bent immers als geen ander de kenner van de wijk.

De "tent door de wijk" sessies vinden plaats op de volgende dagen:

Datum Tijd Locatie
1 september 18.00 - 20.00 uur Boudewijnstraat 57 (Op het plein bij de Ghausia moskee)

2 september 14.00 - 16.00 uur Bloemhofplein Let op: Met kinderactiviteiten!

3 september 19.00 - 21.00 uur Oudelandstraat 75 (Voor het buurthuis Irene)