Watersportverbond - KNWV


Team Mojo (Ned 1450) wint German Masters in de J22

woensdag 26 augustus 2009

Afgelopen weekend is op de Möhnesee (vlak bij Dortmund) de German Masters gevaren in de J22-klasse. De winst was voor het team van Ronald Veraar.

Team Mojo (NED1450; zie foto), met naast Veraar als stuurman Remco van den Berg als trimmer en Joost Brouwer als
voordekker, heeft met een serie van 6 punten overtuigend gewonnen.

Lastig varen
Het veld was 17 J22âs groot (7 NED en 10 GER). Volgens de deelnemers was het een buitengewoon lastig toernooi op een relatief klein meer. De wedstrijdleiding heeft op zaterdag 4 en zondag 2 wedstrijden met draaiende winden kunnen realiseren.

Niet te voorspellen
De Möhnesee heeft bijna geen voorspelbaar karakter in wind richting en sterkte. âDoor constant te analyseren wat er op het water gebeurde, de tegenstanders te beoordelen en gefocust te blijven, waren wij gewoon de beste dit weekend,â aldus Veraar. Een voorbeeld was de 1ste wedstrijd,waar Team Mojo te vroeg over de lijn ging, terug voer, als laatste bij de boventon aankwam, maar met een slim en snel
voor-de-windsrak en 2e aan-de windsrak, alle deelnemers alsnog inhaalde.

Mooie serie
Team Mojo voer een serie van 1,2,2,1,2, waardoor zelfs met een DNS voor de laatste wedstrijd, deze als eerste onder de kraan lag. In Duitsland was het Team van Elco Blok (NED 1609) ook van de partij. Na 4 wedstrijden was het verschil maar 1 punt, wedstrijd nummer vijf maakte echter het verschil.
Uiteindelijk werd het team van Blok 3e met evenveel punten (8) als het Duitse team uit Westfalen GER 1181 van Hardy Kleinfeld. Ivo Jeukens (NED 1595) werd 4e met 14 punten, gevolgd door lokale zeiler Jörg Meier (GER 1478). Lees de volledige uitslag hier.

Aanstaand weekend is er het Open Nederlands Kampioenschap in de J22. Dat zal plaatshebben in Muiden, tijdens de Zuiderzee Regatta.