ABVAKABO FNV

Samenwerken in de regio

Voor zover het al rustig was op het werk, is dat nu alweer voorbij. Niet alleen op het werk, ook op de weg is het weer druk. Gisteren was ik naar Deventer om de voorzitters van de afdelingen te ontmoeten. Onderweg zag ik dat de hei alweer gaat bloeien, een teken dat de nazomer is aangebroken. Alle voorzitters zijn terug van vakantie en we hebben hun activiteiten de revue laten passeren.

Wat mij tijdens deze bijeenkomst opviel, was de meer dan prettige sfeer. Terwijl het toch niet altijd rozengeur en maneschijn is. De voorzitters gaven aan dat het zeer moeilijk blijft om relaties op te bouwen met de sectoren. Soms zijn er wel goede contacten, maar het is zeker geen vanzelfsprekendheid.

Ook het bezoeken van ledenvergaderingen en themabijeenkomsten is soms moeizaam. Gelukkig niet overal, bleek uit het weerwoord vanuit de vergadering. Het hangt er toch sterk van af wat je organiseert en hoe de uitnodigingen zijn. Een aantal afdelingen in de regio Oost werkt samen om vervolgens op verschillende plaatsen dezelfde activiteiten te organiseren. Dan hoef je alles maar een keer te bedenken en uit te voeren.

De relatie met het regiokantoor is overwegend goed, maar op een aantal punten zeker voor verbetering vatbaar. Hetzelfde geldt voor het hoofdkantoor. Nog niet ideaal maar wel verbeterd ten opzichte van vorig jaar.

De AOW-discussie en ons congres van mei volgend jaar brengt veel werk met zich mee.
Ook heb ik de afdelingen gevraagd wat zij gaan doen om een bijdrage te leveren aan de groei van de bond. Wij zullen hen daarbij zo veel mogelijk helpen.

Natuurlijk kwam er veel meer ter sprake. Iedereen vond het nuttig om met elkaar te praten. Vooral het uitwisselen van ideeën viel in goede aarde. Ik hoop dat deze bijeenkomst eraan bijdraagt dat afdelingen wat meer bij elkaar in de keuken gaan kijken.
26-08-2009