Gemeente Coevorden

Nog aantal plaatsen beschikbaar voor rondleiding Kasteel en Gouverneurshuis

Voor wie precies wil weten hoe het Châteauhotel Coevorden eruit gaat zien, zijn de rondleidingen door het Kasteel en Gouverneurshuis een uitgelezen kans. Eigenaar Jos Wijland licht de plannen voor de gebouwen uitgebreid toe. Geïnteresseerden kunnen daarna de vorderingen van de verbouw bekijken én een kijkje nemen in de vertrekken die normaal voor het publiek gesloten zijn.

Op dit moment zijn er nog een aantal plaatsen beschikbaar voor de rondleiding op zondag 25 oktober om 15.00 uur. U kunt zich aanmelden via de website www.coevordenbeweegt.nl of bij het Informatiecentrum Coevorden Beweegt, gevestigd in het Kasteel in Coevorden, telefoon 0524-598758.

Toekomstig cultuur- en gastronomiekasteel Het Châteauhotel Coevorden moet een cultuur- en gastronomiekasteel worden met landelijke allure waarbij originaliteit in cultuur, gastronomie en gastvrijheid centraal staat. Het Kasteel wordt gebruikt als restaurant en locatie voor zalenverhuur. Bovendien wordt straks niet alleen meer de begane grond gebruikt. Ook de kelder, de eerste verdieping en de zolder krijgen een functie, zodat het rijksmonument optimaal kan worden benut. Het voormalige Gouverneurshuis wordt in oude glorie teruggebracht. Hierin komen de keuken van het restaurant en kantoorruimtes. Later wordt ook het voormalige pakhuis De Vlijt verbouwd. Hierin komen de hotelkamers én een welnesscentrum. Het doel is om het Châteauhotel Coevorden in de zomer van 2010 te openen.