Een primeur in de strijd tegen werkloosheid: PEP

26/08/2009 16:32

ITpreneurs Nederland B.V.

Door de toenemende werkloosheid, staat re-integratie sterk in de belangstelling. Kostenbeheersing en efficiënte trajecten; dat is waar veel organisaties in de re-integratiesector naar streven bij de begeleiding van hun cliënten. Het Persoonlijk Empowerment Programma (PEP) gaat organisaties daarbij helpen.

Initiatiefnemer ITpreneurs heeft samen met experts uit de re-integratie en educatie een uniek programma ontwikkeld om mensen met de grootste afstand tot de arbeidsmarkt te ondersteunen in hun zoektocht naar werk: PEP. PEP is uniek, omdat PEP het eerste digitale programma binnen de re-integratiebranche is dat, gebruik makend van wetenschappelijke inzichten, de cognitieve vaardigheden en empowerment van cliënten in een online omgeving traint. Dit vergroot de kans op een duurzame terugkeer naar de arbeidsmarkt.

Hoe werkt het? Op basis van assesments krijgt iedere PEP gebruiker een maattraject aangeboden binnen de vijf trainingsmodules van PEP: werknemersvaardigheden, sociale vaardigheden, sleutelvaardigheden, beroepenoriëntatie en lifestyle. Door individuele werkvormen als e-learning, televisie, scenario- en game based learning beschikken cliënten over een hoge mate van zelfregulatie. Dit levert bedrijven in de re-integratiesector een aanzienlijke besparing op hun re-integratiekosten. Uiteenlopende individuele doelstellingen zijn bij PEP geïntegreerd in één programma, waardoor PEP ook de efficiëntie van re-integratietrajecten verhoogd.

Kortom, door de vaardigheden en het zelfvertrouwen van re-integratie cliënten te verhogen, is de kans op een duurzame terugkeer op de arbeidsmarkt groter. De optimale inzet van ICT levert de re-integratiesector daarbij bovendien een aanzienlijke kostenbesparing én efficiëntie op.

Wilt u meer weten over PEP? Kom dan naar de gratis introductiedag op 2 oktober a.s. in Hotel New York te Rotterdam. Kijk voor meer informatie en inschrijving op www.mijnpep.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.mijnpep.nl

https://www.itpreneurs.nl