Politie Rotterdam Rijnmond


* VERDACHTE AANGEHOUDEN OP EEN GESTOLEN FIETS

FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft een man aangehouden die reed op een gestolen fiets.
Dinsdagavond rond kwart voor zeven controleerden agenten een fietser op de Polderlaan in Hillesluis. Bij het nakijken van de gegevens van het rijwiel bleek dat de man fietste op een gestolen fiets. Hierop is de 40-jarige Rotterdammer direct aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.


* POLITIE HOUDT INBREKER OP HETERDAAD AAN

Politieagenten hielden dinsdagmiddag een inbreker aan. Rond half vijf zagen getuigen dat iemand inbrak in een woning aan de 2e Balsemienstraat. Gealarmeerde agenten gingen er direct heen.

Het moment dat zij arriveerden, liep een man de woning uit met een laptop onder zijn arm. Dit was voldoende reden om de 42-jarige Rotterdammer aan te houden. Bij verdere fouillering bleek hij diverse spullen bij zich te hebben die uit de woning afkomstig waren. Hij is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. De goederen zijn in beslag genomen en gaan terug naar de rechtmatige eigenaar.
Bij het aansluitende onderzoek werd duidelijk dat de inbreker een enorme ravage had achtergelaten in de woning. Een deel van het interieur was vernield. De kosten worden zo mogelijk op de Rotterdammer verhaald.


* AGENTEN ARRESTEREN AUTODIEVEN
FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft vier mannen aangehouden die in een gestolen auto zaten.
Op maandag 24 augustus had een 23-jarige man uit Barendrecht contact met een man die zijn auto wilde kopen. De dag erop zouden de twee voor de overschrijving naar het postkantoor gaan in de omgeving van de Bierens de Haanweg. De aankomende koper, een 24-jarige jongen uit Leiden, zou zijn nieuwe auto even een stukje verder parkeren voordat ze naar binnen zouden gaan. Nog voordat hij had betaald, reed hij echter met het voertuig weg. De verbouwereerde verkoper belde daarop de politie. Direct verspreidde de politiemeldkamer een bericht voor alle eenheden. 's Middags rond twee uur zagen agenten de auto rijden op de A4. Bij de Beneluxtunnel hielden ze de auto met staande. De vier inzittenden, de 24-jarige bestuurder uit Leiden en drie mannelijke passagiers uit Den Burg, Ophemert en Apeldoorn, zijn aangehouden. Op het bureau heeft de bestuurder de diefstal bekend. De politie onderzoekt de zaak. De auto, een Opel Corsa, is in beslag genomen en wordt teruggegeven aan de oorspronkelijke eigenaar.


* FIETSENDIEF IN DE KRAAG GEVAT
ROTTERDAM ZUID/HOOGVLIET - Politiepersoneel hield dinsdagmiddag een man aan voor fietsendiefstal.
Een oplettende burger sprak surveillerende agenten aan op de Middenbaan Noord. Hij vertelde de agenten dat hij een man met een hond een fiets had zien stelen.
De agenten troffen in de omgeving op de Bruins Stolsstraat een man aan die voldeed aan het signalement. De 43-jarige man verklaarde eerst dat de damesfiets van hem was. De politiemensen vertrouwden het niet en vroegen de man naar zijn identiteitskaart. Toen hij die niet kon tonen, verzochten de agenten hem mee te komen naar het bureau om o.a. de fiets te bekijken. De hond mocht hij achterlaten bij een vriend. Toen de verdachte daar zijn vest uittrok, viel er een kniptang uit.
De verdachte klapte uit de school en bekende de fiets eerder die dag gestolen te hebben. De man is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar moest hij een bekeuring betalen van 250 euro. De fiets wordt terug gegeven aan de rechtmatige eigenaar.


* WINKELDIEF AANGEHOUDEN
ROTTERDAM ZUID - De politie heeft dinsdagmiddag een winkeldief aangehouden. Een 27-jarige man gedroeg zich verdacht in een winkel waarop het personeel de man aansprak. De man reageerde verbaal agressief en bedreigde het winkelpersoneel. Hij dreigde dat hij hen neer zou steken. Vervolgens vluchtte hij de winkel uit. Het personeel zette direct de achtervolging in en kon op de Ilpenstein de man staande houden. Gealarmeerd politiepersoneel heeft ter plaatse de Rotterdammer aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in.


* VERDACHTE STRAATROOF AANGEHOUDEN
Politieagenten hielden dinsdagmiddag een man aan die verdacht wordt van de beroving van een 27-jarige Rotterdamse. De vrouw liep rond half twee over de Abraham van Stolkweg. Hier werd zij beroofd van haar eigendommen. De Rotterdamse waarschuwde de politie en achtervolgde haar belager.
Gealarmeerde agenten gingen direct op zoek in de buurt. Op het Mevlanaplein zagen zij een man die voldeed aan het gegeven signalement. De 23-jarige Rotterdammer is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.


* POLITIE HOUDT AUTOINBREKER AAN
Politieagenten hielden dinsdagochtend een man aan die verdacht wordt van het inbreken in een auto.
Rond kwart over elf zagen getuigen op de Straatweg dat een man de ruit van een geparkeerde auto insloeg. Zij waarschuwden de politie. Surveillerende agenten gingen naar de genoemde straat en stelden een uitgebreid onderzoek in. Op de Bergweg werd de verdachte aangetroffen. Deze 35-jarige Rotterdammer is overgebracht naar een politiebureau. Bij fouillering bleek dat hij diverse goederen bij zich droeg die gelinkt kunnen worden aan de inbraak.
Het is nog onduidelijk of en zo ja wat de verdachte uit de auto heeft meegenomen.


* POLITIE HOUDT VERKEERSCONTROLE
ROTTERDAM-OOST - In het kader van de verkeersveiligheid heeft de politie van Rotterdam-Oost dinsdag 25 augustus een verkeerscontrole gehouden op de Willem Ruyslaan. In één uur tijd zijn elf bestuurders bekeurd. Zes maal voor het niet dragen van de autogordel, drie voor het niet handsfree telefoneren en twee voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs.


* DANKZIJ CAMERATOEZICHT AUTOINBREKER AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - De politie heeft woensdag in de vroege ochtenduren, op aanwijzing van de meldkamer, een verdachte aangehouden voor een inbraak in een auto.
Rond tien over twaalf `s ochtends kreeg de politie de melding van een auto-inbraak op de Linker Rottekade in Rotterdam. Personeel van Cameratoezicht had de inbraak op camerabeelden gezien en de meldkamer hiervan op de hoogte gesteld.
Bij aankomst troffen de agenten een 46-jarige man aan. Hij verklaarde dat de auto al open was en daar alleen te staan om zijn shaggie aan te steken.
De Rotterdammer, die onder meer onder invloed verkeerde van alcohol, is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie heeft de camerabeelden opgeslagen en stelt een verder onderzoek in.