Gemeente Hilversum

Schuldhulpverlening voor (ex-)ondernemers

publicatiedatum: woensdag 26 augustus 2009
Burgemeester en wethouders hebben besloten om (ex-)ondernemers met financiële problemen in Hilversum of Weesp te helpen.

Zij kunnen voor gratis schuldhulpverlening binnenkort terecht bij Bureau Zelfstandigen en Kunstenaars (BZK). Ze krijgen hierdoor een zelfde positie als particulieren, die voor gratis schuldhulpverlening al bij de gemeente kunnen aankloppen. Hilversum en Weesp besteden de reguliere schuldhulpverlening uit aan de Stadsbank. De kosten (respectievelijk EUR 72,000,- en EUR 23.000,-) voor schuldhulp aan (ex-)ondernemers met financiële problemen worden betaald uit het participatiebudget en de bijzondere bijstand.

In de praktijk zal het BZK de intake doen. Het bureau kijkt hoe de schuldhulp kan plaatsvinden en het verwijst door naar instanties gespecialiseerd in schuldhulpverlening voor (ex-) ondernemers.

Wethouder Karin Walters is blij met de regeling: "Nu het economisch tij tegenzit, zijn er meer ondernemers die persoonlijk niet meer rond kunnen komen. Er zijn ook ondernemers die hun bedrijf moeten stoppen. Dat zijn ingrijpende situaties in hun leven. Daarom is het van groot belang dat we deze mensen helpen met een regeling voor de opgestapelde schulden. Men blijft er dan niet lang mee zitten, maar men kan dan weer snel door met bijvoorbeeld een baan."

Als onderdeel van het anti-recessieplan maakte de gemeente Hilversum eerder EUR 250.000,- extra vrij voor ondersteuning van mensen met schulden.