Gemeente Capelle a/d IJssel


* Persberichten

Gemeente Capelle aan den IJssel in actie tegen jeugdwerkeloosheid

De gemeente Capelle aan den IJssel komt in actie tegen jeugdwerkeloosheid. De grootste uitdaging bij dit onderwerp is het vinden van geschikte stageplaatsen en (leerwerk)banen.

De gemeente Capelle aan den IJssel komt in actie tegen jeugdwerkeloosheid. De grootste uitdaging bij dit onderwerp is het vinden van geschikte stageplaatsen en (leerwerk)banen. Om deze te vinden, wordt contact gelegd met Capelse ondernemers. Wethouder Martin Ponte neemt hiertoe initiatief door op 28 september een belactie te houden naar Capelse ondernemers voor stageplekken.

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt subsidies ter beschikking in het kader van de nieuwe Wet Investeren in Jongeren (WIJ) om jeugdwerkeloosheid tegen te gaan. Hiermee wil het ministerie jongeren tot en met 27 jaar stimuleren om op school te zitten, een baan te hebben of een combinatie. Een uitkering aanvragen is er met de invoering van deze nieuwe wet in principe niet bij.

Om in aanmerking te komen voor de subsidie moeten gemeenten samenwerken binnen de regio. Daarom wordt een convenant opgesteld binnen de regio Rotterdam met daarin samengevoegde actieplannen van 22 gemeenten. Wanneer het ministerie het convenant positief beoordeelt, ontvangt regio Rotterdam 6,5 miljoen euro, die verdeeld wordt over de deelnemende gemeenten.