Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Eigen plek LUMC in Academiegebouw

Publicatiedatum: 26 augustus 2009 | NIEUWSBERICHT Aandachtsgebieden: Research, Onderwijs en opleidingen, Werken bij

Opening van de Faculteitskamer Op 26 augustus opende LUMC-bestuursvoorzitter prof. dr. Ferry Breedveld de nieuwe Faculteitskamer van het LUMC in het geheel gerestaureerde Academiegebouw van de Universiteit Leiden.

In stijl
Faculteitskamers zijn bedoeld als representatieve ontvangst- en vergaderruimten. Zo kunnen buitenlandse gasten er in stijl worden ontvangen. Ook voor honours classes en andere kleinschalige bijeenkomsten zijn ze geschikt, na boeking uiteraard. Op beperkte schaal kunnen ook studentenverenigingen er terecht.

Muizenorkest
De nieuw ingerichte en stijlvol gestoffeerde Faculteitskamer Geneeskunde is voorzien van moderne gemakken als flatscreen en internet. Maar herinneringen aan de rijke geschiedenis ontbreken niet. Hoogleraar universiteitsgeschiedenis Willem Otterspeer leverde portretten van medische hoogleraren en in vitrines staan oude medische instrumenten te blinken. En een van de meest bizarre items uit de collectie van het LUMC: een orkest van muizenskeletjes, in de 19de eeuw door een huisarts gefabriceerd.

Meer over het gerestaureerde Academiegebouw kunt u lezen op de website van de Universiteit Leiden.

Alle faculteiten hebben een eigen kamer gekregen binnen het Academiegebouw

Het muizenorkest

Voorzitter van de museumcommissie prof. Pancras Hoogendoorn in gesprek met rector magnificus prof. Paul van der Heijden

Prof. Willem Otterspeer en prof. Ferry Breedveld