Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Goed resultaat tijdens Buurt van de Dag

De onlangs gehouden actiedag Buurt van de Dag is voor veel bewoners aanleiding om voortaan de spelregels die gelden voor de buitenruimte na te leven. De actiedag werd gehouden in Kralingen-0ost, Struisenburg, Kralingen-West en het Kralingse Bos.

Duizend kilo afval is tijdens de actiedag Buurt van de Dag naast vuilcontainers aangetroffen (Foto: Stadstoezicht Rotterdam).

Bijna vijftig meldingen van klein grofvuil naast de ondergrondse en bovengrondse containers leverde de Roteb ophaalploeg aan het eind van de dag ruim duizend kilo afval op. In acht gevallen kon de eigenaar van het afval achterhaald worden en werd proces verbaal opgemaakt.

Zes eigenaren van honden kregen een prent omdat zij hun viervoeter onaangelijnd op daarvoor verboden plaatsen lieten lopen. Bijna 50 automobilisten kregen een bon omdat zij hun wagen met alle vier de wielen op het trottoir hadden geparkeerd en er werden 76 naheffingen geschreven om parkeerboetes te innen.

Bij het Meldingsysteem Buitenruimte werden 29 meldingen afgegeven voor onder andere graffiti, zwerfvuil, verzakkingen van het trottoir en kapot straatmeubilair. Tijdens de rondgang bleek dat in twee autos was ingebroken, werd voor een autowrak een rapport opgemaakt om weggesleept te worden en werden verschillende stapels folders in de buitenruimte gevonden, die bezorgers daar verkeerd hadden bezorgd. Aan de actiedag Buurt van de Dag werkte mee: de deelgemeente Kralingen-Crooswijk, politie, gemeentewerken, Roteb en het Parkeerbedrijf.