Vereniging Bedrijfstakpensioenfondsen

Persberichten

UPO-modellen Actieven 2010 beschikbaar

VB, OPF, UvB en het Verbond hebben op hun gezamenlijke website nieuwe UPO-modellen gepubliceerd. Bovendien is er een geactualiseerde handleiding uitgebracht.

De Vereniging van Bedrijfstakpensioenfondsen, de Stichting voor Ondernemingspensioenfondsen, de Unie van Beroepspensioenfondsen en het Verbond van Verzekeraars hebben op hun website
www.uniformpensioenoverzicht.nl de UPO-modellen 2010 voor actieven gepubliceerd.
Ook arbeidsongeschikten en werknemers die in het lopende jaar uit dienst zijn getreden gelden als actieven. Voor hen zijn aangepaste modellen beschikbaar.
Bovendien is de bijbehorende nieuwe handleiding gepubliceerd, waarin de aanpassingen in de modellen ten opzichte van die van 2009 zijn gemarkeerd. Het gaat daarbij om kleine onvolkomenheden en enkele tekstuele verbeteringen.

Een pensioenfonds of verzekeraar moet deelnemers jaarlijks informatie verstrekken in de vorm van een Uniform Pensioenoverzicht. Met het door VB, OPF, UvB en Verbond ontwikkelde UPO voor actieve deelnemers voldoen pensioenfondsen en verzekeraars aan deze wettelijke verplichting.

De UPO-modellen 2010 voor einde deelneming en gewezen deelnemers, die eens in de vijf jaar verzonden moeten worden, zullen in het najaar van 2009 worden toegevoegd.