Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam



---

Tentoonstelling ontwerpen Boerhaaveplein door kinderen

26 augustus 2009

In de centrale hal van het stadsdeelhuis, bij de servicebalie, staan panelen waarop tekeningen worden getoond van kinderen van de Basisschool Aldoende. De kinderen hebben meegeholpen met het ontwerpen van een nieuw Boerhaaveplein.
Om de kinderen van Aldoende bij de herinrichting van het Boerhaaveplein te betrekken, zijn verschillende programma's opgezet voor de onderbouw, de middenbouw en de bovenbouw.

De stedenbouwkundige Tom van der Eng gaf op donderdag 28 mei een stedenbouwles aan groep 7. De kinderen van deze groep hebben vervolgens zelf de les aan de andere groepen van de school gegeven. Ze hebben de kinderen van de middenbouw begeleidt met het invullen van de 3d plattegrond en de groepen 1, 2 en 3 met hun kleurplaat van speeltoestellen.

Groep 7 heeft een technische tekening van het Boerhaaveplein gemaakt. Hun eigen ideale plein, op schaal. (Te) gekke ideeën in overvloed: "Een achtbaan! Nee, de Efteling! Een zwembad! Maar, daar laten we geen honden in.... Dus dan moet er een hek omheen.... Nee, geen hek, dat is niet mooi..."