Judo Bond Nederland


PERSBERICHT

WK Judo van vier naar vijf dagen

De Judo Bond Nederland (JBN) en de Internationale Judo Federatie (IJF) hebben een akkoord bereikt over de organisatie van de WK Judo 2009 in Rotterdam. De meest opvallende wijziging in de oorspronkelijke opzet van het WK is de uitbreiding van vier naar vijf wedstrijddagen. De IJF wil met maximaal 3 gewichtsklassen per dag een vlotter en compacter dagprogramma bieden aan media en publiek.

Het nog steeds groeiende deelnemersveld leidde tijdens het vier dagen durende WK in Rio de Janeiro tot wedstrijddagen van soms meer dan 12 uur, met finales tegen middernacht.

In september 2005, tijdens het congres van de Internationale Judo Federatie (IJF) in Caïro, werd de mondiale titelstrijd al officieel toegekend aan de JBN. Rotterdam kreeg daarbij de voorkeur boven Parijs, Carácas en Belgrado.

De wereldkampioenschappen vinden, net als de Europese kampioenschappen 2005, plaats in Rotterdam. Sportpaleis AHOY zal van 26 - 30 augustus 2009 plaats van handeling zijn. De laatste maal dat de mondiale titelstrijd in Nederland werd gehouden was in 1986 in Maastricht (alleen dames).
---