Ingezonden persbericht


P e r s b e r i c h t

Montfoort, 17 augustus 2009

Feestelijke opening Monumentenroute

Op woensdag 26 augustus 2009 openen burgemeester E.L. Jansen BA en de heer Strick van Linschoten, een ambachtsheer uit het verleden, om 14.00 uur op feestelijke wijze de Monumentenroute in Linschoten. De opening vindt plaats bij 'Het Wapen van Linschoten en Snelrewaard'.

Na de geslaagde Monumentenroute in de stad Montfoort, verdient ook het dorp Linschoten met haar rijke geschiedenis, roemruchte verleden en monumentale gebouwen een eigen Monumentenroute.

Linschoten, monumentendorp

Linschoten is een dorp met een rijke geschiedenis en monumentale gebouwen. De historische dorpskern van Linschoten is goed bewaard gebleven, en samen met de diverse monumentale gebouwen lijkt het alsof de tijd hier heeft stilgestaan. De monumentenroute leidt u door de eeuwenoude geschiedenis heen van Linschoten, van de oude dorpskern, langs de historisch zeer waardevolle slingermuur, naar de vele monumentale boerderijen en huizen.

'De monumentenroute is een wandeling van Linschotenaren voor Linschotenaren en natuurlijk voor mensen van buiten die ons mooie dorp bezoeken en de historie van Linschoten willen zien. De historische kern is zo goed bewaard gebleven dat het lijkt alsof we hier even terug gaan in de tijd,' zegt burgemeester Jansen trots.

Panelen en routegids
Door middel van panelen langs de Monumentenroute en de Monumentenroutegids kunt u lezen wat er zich zoal in het verleden van Linschoten heeft afgespeeld. U kunt de Monumentenroutegids verkrijgen bij het VVV Montfoort, Het Wapen van Linschoten en Snelrewaard (Café van Eijck) en de Wereldwinkel Linschoten.

Noot voor de redactie/

Ingezonden persbericht