Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Drie delen samengevoegd tot één doorlopende Lange-Afstand-Wandelroute Gedeputeerde Overijssel opent vernieuwd Marskramerpad

Op woensdag 26 augustus opent mevrouw Carry Abbenhues, gedeputeerde van de provincie Overijssel in Dierenpark Amersfoort het vernieuwde Marskramerpad (LAW 3). Het 360 km lange Marskramerpad verbindt oost met west Nederland: van de Duitse grensplaats Bad Bentheim naar Den Haag. De route is volledig herzien en een compleet nieuwe gids is van de drukpers gerold. Voor deze uitgave werden de bestaande drie delen van het Marskramerpad samengevoegd tot één doorlopende Lange-Afstand-Wandelroute.

Het Marskramerpad, het Nederlandse deel van de E11 (naar de grens tussen Polen en Litouwen), voert van oost naar west door een dwarsdoorsnede van de Nederlandse landschappen zoals Twente en Salland, de Veluwe en de Gelderse Vallei. Ondertussen doet de route de oude handelssteden Oldenzaal, Deventer en Amersfoort aan. Daarna dwars door het Groene Hart naar Leiden. De laatste etappes gaan langs de vele landgoederen tussen Wassenaar en Den Haag.

De gids bevat compleet nieuw kaartwerk, voor het eerst rechtstreeks uit het Geografisch Informatie Systeem (GIS) van het Wandelplatform. De fotografie is geheel vernieuwd en heeft een frisse, jonge uitstraling. Extra aandacht is uitgegaan naar de informatie over de streken Twente, Salland, Veluwe, Gelderse Vallei, Groene Hart en Haagse Parken.

De route kent ook een aantal belangrijke verbeteringen. Het beginpunt is nu in Bad Bentheim en niet meer in Oldenzaal. Het 21 km lange traject tussen deze plaatsen is daarmee helemaal nieuw. Ook langs Rijssen is er een nieuwe route over de Grimberg. Bij Amersfoort voert de route via een nieuw traject langs Dierenpark Amersfoort en bij Zevenhoven treffen wandelaars een aangepast traject langs de Kromme Mijdrecht. Deze verbeteringen hebben geresulteerd in 40 km extra wandelplezier.

Wie bij het plannen van een meerdaagse tocht een overnachtingsadres zoekt, vindt daarvoor een actuele lijst op de pagina van het Marskramerpad op www.wandelnet.nl.

Het project Marskramerpad is mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen uit het Investeringsbudget Landelijk Gebied en van de provincies Overijssel, Gelderland, Utrecht en Zuid-Holland. De wandelgids (ISBN 978-90-71068-78-2, 1e druk 2009, ¤ 18,70) iss te bestellen via de site www.wandelnet.nl of te koop bij de (gespecialiseerde) boekhandel, ANWB-winkels en VVV's.