Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Rotterdam, 5 juni 2009

DINOSAUR JR BRENGT NIEUW ALBUM UIT EN SPEELT OP 26 AUGUSTUS IN WATT

Op 22 juni brengt Dinosaur Jr hun nieuwe studio-album 'Farm' uit. Ter promotie van de plaat touren zij deze zomer door Europa waarbij ook Nederland wordt aangedaan. Op woensdag 26 augustus speelt Dinosaur Jr in originele bezetting (met J Mascis, Lou Barlow en Murph) in WATT Rotterdam, de kaartverkoop voor deze show start op zaterdag 6 juni om 10:00 uur.

Dinosaur Jr wordt gezien als een van de grondleggers van de Amerikaanse underground gitaarmuziek en vaak in één adem genoemd met Nirvana en Sonic Youth. Eind jaren negentig ging de band na diverse personeelswisselingen uit elkaar. Maar sinds 2005 is de band weer terug. In de originele, meest succesvolle bezetting: J Mascis (gitaar, zang), Lou Barlow (bas, zang) en Murph (drums). Zij waren eind jaren tachtig verantwoorlijk voor de eerste drie Dinosaur Jr albums waaronder de klassiekers 'Bug' en 'You're Living All Over Me'. Haast 20 jaar na hun vorige wapenfeit in originele bezetting presenteerde het trio in 2007 'Beyond', de eerste plaat na de spanningen die hen eind jaren '80 uit elkaar dreven. Hierop liet J Mascis horen dat hij nog steeds goede songs kan schrijven en een meester is op de gitaar en dat hij het best tot zijn recht komt met Lou Barlow en Murph achter zich.

In de jaren '90 verschenen er overigens nog vier Dinosaur Jr albums, maar dat waren eerder soloplaten van J Mascis, al drumde Murph eerst nog een tijd mee. Lou Barlow hield zich intussen zijn eigen projecten Folk Implosion en Sebadoh bezig. In 2000 besloot J Mascis de naam Dinosaur Jr aan de wilgen te hangen en onder eigen naam muziek te maken met twee J Mascis + The Fog cd's als resultaat.

Tijdens eerdere shows in Nederland zoals op Lowlands 2007 bewees Dinosaur Jr dat het meer is dan alleen maar nostalgie wat de band opriep. Hun soms wel twintig jaar oude songs zijn tot op de dag van vandaag relevant gebleven. En met de nieuwe songs bewees de band het heilige vuur nog niet te hebben verloren.

WO.26.08 DINOSAUR JR & SUPPORT @ WATT (GROTE ZAAL)

West-Kruiskade 26-28, 3014 AS Rotterdam
Deuren open 19:00u / Aanvang programma 20:00u
Tickets a E 16 (excl. vvk) zijn vanaf zaterdag 6 juni 10:00 uur te koop via de website van WATT, alle 400 Primera winkels, en Plato en Velvet Music Rotterdam.

www.watt-rotterdam.nl / www.dinosaurjr.com

*** Einde persbericht ***

>>> Noot voor de redactie /

Ingezonden persbericht