Medisch Centrum Alkmaar

publicatiedatum: 24 augustus 2009

OR-nieuws: themamiddag en verkiezingen

Op woensdag 26 augustus a.s. komt de ondernemingsraad (OR) bijeen. 's Morgens heeft de commissie Veiligheid, Gezondheid, Welzijn en Milieu (VGWM) een overleg met Petra Bloemen, hoofd arbeidsomstandigheden, en Taco Huberts, projectleider vitaliteitshuis. Op de agenda staan onder andere de voortgang 'MCA-vitaal', de stand van zaken arbodienst R/partners en de maatregelen voor de grieppandemie.

Daarna maakt de plenaire OR kennis met Gert Scholten van de afdeling geestelijke verzorging Gemini Ziekenhuis (GZ). Aan de orde komen de toekomst van de geestelijke verzorging en het mogelijk integreren van de geestelijke verzorging in MCA en GZ.

Ook wordt kennis gemaakt met Huub Stroeks. Hij gaat zich bezig houden met de ketenzorg en de externe relaties van het MCA. Momenteel is hij ook betrokken bij de voorbereiding van de maatregelen rondom de grieppandemie.

themamiddag
De middag is gewijd aan de harmonisatie arbeidsvoorwaarden. Het voorstel van P&O wordt besproken in aanwezigheid van een externe OR-adviseur. Hierbij is ook een afvaardiging van de OR van het GZ aanwezig en (deels) een afvaardiging van P&O.

Verkiezingen OR

Rectificatie
Door het inkorten van de kopij voor de laatste Scoop is een fout geslopen in de tekst van 'ORakel': de indruk wordt gewekt dat niet-vakbondsleden zich via een vrije lijst verkiesbaar kunnen stellen zonder dat zij minimaal één jaar in dienst zijn van het MCA. Voor de goede orde: ook voor het mogen indienen van een 'vrije lijst' moet men op dinsdag 10 november 2009 minimaal één jaar in dienst te zijn van het MCA.

kandidaatstelling
Voor informatie over kandidaatstelling en eventueel verdere toelichtingen op het reglement: secretariaat OR, or@mca.nl of toestel 2329. Kandidaatstelling vindt meestal plaats via vakbondslijsten. Voor informatie kunnen geïnteresseerden ook informatie vragen bij de volgende contactpersonen:
* AbvaKabo FNV: Roel van Halst (verkoever) en Nina Wartenhorst (radiologie);
* NU'91: Cor Molenaar (SEH) en Nel Krijger (CCU);
* CNV Publieke zaak: Andries Stuut (OK/Anesthesie) en Esther Dekker (AOA).