Ingezonden persbericht


De aankomende week wordt een zeer drukke week in de binnenstad en het havengebied van Hoorn.

Westfriese Waterweken editie Hoorn

Zo gaat vanaf woensdag de Westfriese Waterweken editie Hoorn in het havengebied van start. Deze week staat bol van de activiteiten. Zo zijn er de Waterkampioen 2e Handsdagen. Deze beurs voor gebruikte boten vindt plaats in de oude haven, de Karperkuil en langs de steigers van de WSV. De beurs is inmiddels volgeboekt.

Vanaf donderdag tot en met zondag zijn er diverse muziekprogramma's in de feesttent die wordt opgebouwd op het Baadland. Donderdag hebben we een keur aan internationale artiesten die zeer bekend zijn in de jazzwereld, vrijdag gaan we los met rock en blues, zaterdag hebben we de Booming Piano's en op zondag sluiten we af met Discofever: The Wet Edition met als uitsmijter mastermixer Ben Liebrand.

Op de zaterdag vindt de spectaculaire drakenbootrace plaats en op zowel de zaterdag als de zondag zijn er heel veel spetterende kinderattracties.

Helaas is het kampioenschap Palingroken op de zaterdag komen te vervallen, daarvoor in de plaats hebben we de VOC markt uitgebreid.

Dag van het Paard
Maar eerst krijgen we komende woensdag de allerlaatste Woensdagmarkt van dit seizoen. Zo'n honderd kramen met antiek, curiosa, kunst, boeken en kunstnijverheid staan opgesteld op de belangrijkste winkelstraten. Daarnaast is er op de Roode Steen en op de Grote Noord een grote oldtimershow. Zo'n 90 auto's uit lang vervlogen tijden staan glimmend en wel op uw bewonderende blikken te wachten.

Deze PK's worden aangevuld op de Gedempte Turfhaven waar de Dag van het Paard plaatsvindt. Tussen 10.00 en 17.00 uur komt dit edele dier ruim aan bod. 's Morgens starten we met de tuigpaarden en 's middags gaan we ringsteken met authentieke aanspanningen. Tussendoor zijn er demonstraties van Superguus. Een heel bijzondere fjord die Z2 dressuur loopt met een zeer fraaie eigenaresse.

Proef en Ontdek Mooi Hoorn
Wilt u weten wat de Hoornse middenstand en de horeca u te bieden hebben? Dan nodigen wij u van harte uit om mee te wandelen met de speciale Proef en Ontdek Mooi Hoorn wandelroute. Vlakbij het station, voor de VVV staan mensen die tassen uitdelen met daarin een wandelkaart en een set ansichtkaarten. Aan die ansichtkaarten zitten waardebonnen waarmee u bij diverse ondernemers gratis of met een flinke korting een attentie kunt ophalen. Deelname hieraan is geheel gratis!

Al met al is deze laatste week van augustus het dik waard om Hoorn met een bezoek te vereren. Voor meer informatie kunt u terecht op www.mooihoorn.nl of www.waterweken.nl