Raad van State


woensdag 26 augustus 2009
10.15 uur
Openbaarmaking van de uitspraken in hoofdzaken (bodemprocedures) van de Afdeling bestuursrechtspraak. Ga naar deze pagina voor een selectie van de meest in het oog springende uitspraken. Of ga naar deze pagina voor een volledig overzicht van de uitspraken.
Zitting over de weigering door het college van burgemeester en wethouders van Roosendaal om maatregelen te treffen tegen een fietshandel aan de Dravietdijk in Roosendaal. Een omwonende had om de maatregelen verzocht. Volgens hem veroorzaken bromfietsen en scooters geluidsoverlast bij het proefdraaien. Dit is in strijd met de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente, aldus de man. In de APV staat dat het verboden is om 'zich met een motorvoertuig of een bromfiets zodanig te gedragen, dat daardoor voor een omwonende of voor de omgeving geluidsoverlast ontstaat'. Het gemeentebestuur bestrijdt dat de APV wordt overtreden. Op verschillende momenten heeft het gemeentebestuur controles laten uitvoeren en daarbij zouden geen overtredingen zijn geconstateerd. De rechtbank in Breda heeft in januari 2009 het beroep van de man ongegrond verklaard. Tegen die uitspraak komt hij in hoger beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. (zaaknummer 200901491/1)

12.15 uur

Zitting over de intrekking door de burgemeester van Venlo van de exploitatievergunning van café Millennium aan de Maagdenbergweg in Venlo. De burgemeester heeft de vergunning in november 2007 voor de duur van drie maanden ingetrokken. Volgens de burgemeester is in het café gehandeld in verdovende middelen. De eigenaar van het café zegt dat hem niets te verwijten valt, omdat niet hij, maar een werknemer van hem de verdovende middelen heeft verkocht. (zaaknummer 200900711/1)