Gemeente Stadskanaal

Gewijzigde openingstijden

Het gemeentehuis en loket Werk en Inkomen in het bedrijfsverzamelgebouw A22 aan de Aziëlaan 22 in Stadskanaal zijn dinsdag 1 september van 9.00 tot 10.00 uur gesloten.

Vergaderingen

Raadsvergadering

De gemeenteraad vergadert op maandag 31 augustus 2009. De vergadering begint om 19.30 uur en vindt plaats in de raadzaal. U wordt van harte uitgenodigd om de vergadering van de raad te bezoeken.

Agenda

Besluitvorming met debat:

* Woonrijpmaken gebied `de Venen' Stadskanaal*
* Bestemmingsplan `Zone industrielawaai Bedrijvenpark Zuid Groningen en AVEBE Ter Apelkanaal'*

* Kunstgrasveld voetbalvereniging Musselkanaal en aanleg MTB-parcours*

* Startnotitie duurzame energie*

Besluitvorming zonder debat:

* Riolerings- en baggerwerkzaamheden Boerendiep Stadskanaal*
* Afkoppelen regenwater Navolaan Stadskanaal*

De vergaderstukken liggen ter inzage in het publieksbureau in het gemeentehuis en u kunt deze downloaden via vergaderstukken 31 augustus onder de rubriek Politiek en Organisatie, gemeenteraad.

Inspreken tijdens de vergadering is mogelijk bij agendapunten met een
*. U kunt dit melden bij de griffie (E griffie@stadskanaal.nl of T (0599) 631 409) tot één uur voor aanvang van de vergadering. Inspreken is uw mening geven over het onderwerp, als uw belangen of de belangen van uw organisatie in het geding zijn.

Commissie rechtsbescherming

De commissie rechtsbescherming vergadert op dinsdag 1 september 2009 en begint om 20.00 uur.

Agenda

20.00 uur:

* Bezwaarschrift van de heer A.J. ten Holt van Vastgoed Onstwedde B.V. tegen het besluit van burgemeester en wethouders, inhoudende dat er geen medewerking wordt verleend aan een wijzigingsprocedure en de gevraagde bouwvergunning voor het gedeeltelijk veranderen van de voorgevel en wijziging gebruik, plaatselijk bekend Dorpstraat 53B in Onstwedde wordt geweigerd.

De vergaderstukken liggen ter inzage in het publieksbureau in het gemeentehuis.

Uitnodiging beëdiging en installatie burgemeester B.A.H. Galama

Woensdag 2 september wordt mevrouw B.A.H. Galama beëdigd en geïnstalleerd tot burgemeester van de gemeente Stadskanaal. De beëdiging en installatie vinden plaats in het Theater Geert Teis, Geert Teisplein 2 in Stadskanaal. Wij nodigen u uit om hierbij aanwezig te zijn.

Programma

Tijdstip Invulling
20.00 uur inloop
20.30 uur beëdiging door de Commissaris van de Koningin, de heer M. van den Berg en
installatie tijdens de buitengewone raadsvergadering 21.00 uur informeel samenzijn
22.30 uur einde

Aanmelden

Als u aanwezig wilt zijn bij deze plechtigheid, verzoeken wij u uw komst te mailen naar g.a.dejonge@stadskanaal.nl.

Sociaal Participatiefonds

Het Sociaal Participatiefonds (SPF) is er voor mensen die geen geld kunnen missen voor activiteiten zoals sporten, lezen en theaterbezoek. Inwoners van de gemeente Stadskanaal, die een netto-inkomen hebben tot 115% van de bijstandsnorm, kunnen van het SPF gebruikmaken. Dit geldt zowel voor alleenstaanden als voor gezinnen.

Welke kosten komen in aanmerking?


* entree van zwembad, bioscoop, museum, dierentuin, theater, concert;

* cursussen van bijvoorbeeld de muziekschool, dansles;
* lidmaatschap van verenigingen als een sportclub, zangkoor;
* kosten van activiteiten georganiseerd door Stichting Welstad of de ouderenbonden;

* lidmaatschap van de bibliotheek;

* kerktelefoon;

* abonnement op een dagblad.

Uiteraard komen er nog meer kosten voor vergoeding in aanmerking. Over het algemeen worden de kosten van deelname aan activiteiten buiten de deur vergoed via het SPF.

U kunt de kosten vergoed krijgen als u kunt aantonen dat u deze betaald heeft. U moet dus een kwitantie of een kopie van een bankafschrift bij uw aanvraag voegen.

Maximale vergoeding

Per jaar wordt maximaal EUR 90,76 per huishouden vergoed en daarnaast een bedrag van EUR 68,07 per persoon. Aan een echtpaar wordt dus maximaal EUR 226,90 per jaar vergoed en aan een alleenstaande EUR 158,83.

Extra vergoeding voor kosten van voortgezet onderwijs

Ouders van kinderen tot 18 jaar die het voortgezet onderwijs bezoeken, hebben veel extra kosten. Denk daarbij aan het schoolfonds en kosten voor excursies. Voor kinderen, jonger dan 18 jaar die voortgezet onderwijs volgen, kunt u per jaar EUR 90,76 per kind extra declareren.

Toetsingsinkomen

Is uw netto-inkomen niet hoger dan 115% van de bijstandsnorm, dan kunt u een beroep doen op het SPF. Het inkomen in de maand van aanvraag is bepalend. In een huishouden met meerdere personen worden alle netto-inkomens meegeteld. Er zijn vier toetsingsbedragen vastgesteld.

115% netto bijstandsnorm, exclusief vakantiegeld (per maand, normen januari 2009)
Jonger dan 65 jaar: gehuwd of samenwonend / alleenstaande ouder EUR
1.402,62
alleenstaande EUR 981,82
65 jaar of ouder: gehuwd of samenwonend / alleenstaande ouder EUR
1.479,19
alleenstaande EUR 1.076,57

Meer weten?

Wilt u een vergoeding uit het SPF aanvragen of u wilt meer informatie, neem dan contact op met het loket voor Wonen, Welzijn en Zorg in het gemeentehuis. Op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur kunt u langskomen of bellen, T (0599) 631 414.

Kledingroute

In week 36 wordt er kleding ingezameld. Vanaf 8.30 uur kunt u de kleding in zakken aan de weg zetten. De kleding dient schoon en niet kapot te zijn.

De routes


* Maandag 31 augustus: Alteveer, Onstwedde, Smeerling
* Dinsdag 1 september Mussel, Kopstukken, Vledderveen

Nachtbus voor uitgaand Stadskanaal

Van 5 september tot en met 12 december 2009 laat het OV-bureau Groningen-Drenthe een nachtbus rijden. Deze bus rijdt van 21.00 tot 5.00 uur en stopt naast de gebruikelijke haltes ook bij de uitgaansgelegenheden op de route. Het uitgaanspubliek is zo verzekerd van veilig vervoer, na een avondje stappen. Een enkele reis met de nachtbus kost 5 euro. Een kaartje is verkrijgbaar bij de chauffeur.

Welke lijnen?


* Lijn 73: Ter Apel - Musselkanaal - Stadskanaal
* Lijn 473: Stadskanaal - Musselkanaal - Ter Apel
* Lijn 28: Gieten - Gasselte - Gasselternijveen - Stadskanaal
* Lijn 473: Stadskanaal - Gasselternijveen - Gasselte -- Gieten

Dit initiatief wordt gesteund door de gemeente Stadskanaal, Stap-o-theek Fox, Café Mingelmous, Café De Twee, Veiligheidszorg Drenthe en Arriva.

Meer informatie

Op de website van het OV-bureau Groningen Drenthe en in de dienstregeling vindt u meer informatie, I
http://www.ovbgd.nl/soorten-ov/nachtbus/.

Rampenoefening 9 september uitgesteld

In verband met het nemen van allerlei maatregelen tegen uitbreiding van de grieppandemie heeft de loco-burgemeester van Stadskanaal besloten de geplande oefening van 9 september 2009 uit te stellen. Voor deze oefening werden enkele weken geleden in deze krant vrijwilligers gevraagd om deel te nemen aan de oefening als evacué. De vrijwilligers die zich hebben opgegeven krijgen persoonlijk bericht.

De oefening zal op een later tijdstip alsnog plaatsvinden.

Eerste wandel- en nordic walking evenement in Stadskanaal

In Stadskanaal wordt op zaterdag 12 september voor de eerste keer een groot wandel- en Nordic Walking evenement gehouden voor jong en oud. Het initiatief is afkomstig van de gemeente Stadskanaal, in samenwerking met het recreatiecomplex Pagedal, de firma Schutrups Schoenen uit Exloo en vele vrijwilligers.

Wedstrijd of recreatieve wandelloop

Deelnemers aan het evenement kunnen kiezen uit verschillende onderdelen wandelen, nordic walking en de eerste nordic walking wedstrijd van Noord Nederland. De drie officiële Nordic Walking routes in de gemeente Stadskanaal dienen hiervoor als basis. Deze routes voeren de deelnemers door het lichtglooiende Westerwoldse zandlandschap, bossen en het veenkoloniale landschap.

Het evenement gaat om 9.00 uur van start met de eerste Nordic Walking wedstrijd van Noord Nederland, waarmee leuke geldbedragen zijn te winnen. Deelnemers aan de recreatieve wandelloop kunnen vanaf 10.00 uur kiezen uit wandelroutes van 5, 15 of 25 kilometer. Tot 11.00 uur kan worden gestart met de route van 25 kilometer en tot 13.00 uur met de routes van 5 en 15 kilometer.

Goed doel

Alle deelnemers worden goed verzorgd: ze krijgen koffie of thee, soep, een drankje en een herinnering aan het evenement. De deelname is gratis voor kinderen tot 6 jaar. Voor kinderen tussen 6 en 12 jaar moet 4 euro worden betaald; voor volwassenen 6 euro. Van iedere gekochte deelnemerskaart gaat twee euro naar een goed doel: het Diabetesfonds.

Naast de looponderdelen worden er Nordic Walking clinics en andere activiteiten georganiseerd en is er live muziek. Dat gebeurt allemaal rondom de start en finish, bij het recreatiecomplex Pagedal in Stadskanaal. Aanmelden voor dit evenement kan op drie manieren: per mail (nordicwalking@stadskanaal.nl), telefonisch (via het VVV kantoor in Stadskanaal, 0599 - 650039) en ter plaatse.

Meer informatie: www.verrassendstadskanaal.nl.

Bouwplannen

Wie bouwplannen heeft, moet (meestal) een vergunning aanvragen bij de gemeente. De gemeente publiceert alle ingekomen aanvragen. Zo kan iedereen op tijd op de hoogte zijn over wie van plan is te gaan bouwen of verbouwen. De beslissingstermijn voor een lichte bouwvergunning is zes weken en voor een reguliere bouwvergunning twaalf weken. Alleen tegen een verleende vergunning kan door belanghebbenden bezwaar gemaakt worden, dus niet tegen een aanvraag.

Op 11 augustus 2009, en in de periode van 14 augustus tot en met 21 augustus 2009 zijn de volgende aanvragen om een vergunning ingediend.

Stadskanaal

* Unikenkade ong., het slopen van een schuur, d.d. 18 augustus
* Overijsselselaan 37, het verwijderen van asbest golfplaten, d.d. 18 augustus

Musselkanaal

* Kruisstraat 7, het veranderen van de zijgevel, d.d. 17 augustus

Onstwedde

* Luringstraat 56, nieuwbouw van een garage/berging, d.d. 18 augustus

Mussel

* Musselweg 24, nieuwbouw van een woning met bijgebouw, d.d. 11 augustus

* Musselweg 5, nieuwbouw van een hobbyruimte, d.d. 21 augustus

Vledderveen

* Vledderweg 33, nieuwbouw van een paardenstal, d.d. 20 augustus

De rayonarchitect van de welstandscommissie komt op de dinsdag van alle even weken om 10.00 uur. Deze bijeenkomsten zijn openbaar. Belanghebbenden kunnen zich melden bij de receptie. De uitslag van het welstandsadvies is op de oneven weken op maandag van 16.00 tot 17.00 uur op te vragen bij de heer J. de Vries, T (0599) 631 436.

Meer informatie: team Ruimte, de heer J. Post, T (0599) 631 434.

Openbare registers bouwplannen

Wilt u weten welke bouwplannen actueel zijn of hoe het staat met de aanvraag van een bepaalde bouwvergunning? In het gemeentehuis bij de balie van ruimte zijn registers ingericht die voor een ieder in te zien zijn.

Ruimtelijke ordening

Wijziging bestemmingsplan `Stadskanaal Kern'

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maken bekend, gelet op het bepaalde in artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening, dat zij toepassing willen geven aan de wijzigingsbevoegdheid van het bestemmingsplan `Stadskanaal Kern' voor het wijzigen van de bestemming `Maatschappelijke doeleinden' naar `Woondoeleinden 3 en Tuin' voor het perceel aan de Hoofdkade 9. Dit betreft het perceel kadastraal bekend gemeente Onstwedde, sectie N, nummer 3379.

De ontwerpwijziging ligt met ingang van 26 augustus 2009 gedurende zes weken ter inzage in het publieksbureau van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Stadskanaal. Deze ontwerpwijziging is ook via de website te raadplegen: www.stadskanaal.nl. Gedurende de periode van terinzagelegging kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling hun zienswijze over het ontwerpbesluit indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal, postbus 140, 9500 AC Stadskanaal. Dit kan ook per e-mail: gemeente@stadskanaal.nl. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met het publieksbureau, T (0599) 631 436.

Wet milieubeheer

Bij de balie van team Ruimte in het gemeentehuis ligt vanaf vandaag ter inzage:

Meldingen op basis van artikel 8.40 van de Wet milieubeheer van:
* H.B. Soppe, inzake (het oprichten en inwerking hebben van) een mestfoliebassin, gelegen aan de Zuiderkanaalweg ong. in Musselkanaal, op het perceel kadastraal bekend gemeente Onstwedde, sectie W, nummer 498.

Opgemerkt wordt dat de publicatie van deze melding slechts een wettelijk verplichte bekendmaking inhoudt. Van de melding zelf kan kennis worden genomen in het gemeentehuis tot en met 7 oktober 2009.

Meer informatie: team Ruimte, de heer J. Post, T (0599) 631 434.

Gehandicaptenparkeerplaats

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij op 18 augustus 2009 hebben besloten een gehandicaptenparkeerplaats aan te wijzen:
* op de Oude Markt, nabij de Europalaan 60 in Stadskanaal

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na bekendmaking van dit besluit bezwaar aantekenen bij het college van burgemeester en wethouders.

Uitwegvergunningen

Op 25 augustus 2009 is voor het aanleggen van een uitweg op onderstaand perceel een vergunning verleend.

Stadskanaal

* Sparrenhage 30

Bezwaren tegen dit besluit kunnen, uitsluitend schriftelijk, binnen een termijn van zes weken na de datum van vergunningverlening, bij burgemeester en wethouders worden ingediend.

* 26 augustus 2009