Gemeente Ameland



Uitgifte bouwkavels plan Nes Oost

Â

Binnenkort gaan wij over tot uitgifte van opties voor 15 bouwkavels gelegen in de nabijheid van de Molenplaat te Nes en 2 bouwkavels aan de Polderweg (kavel 1a en 2a), het zogenaamde uitbreidingsplan Nes Oost. De bouwkavels variëren in grootte van ongeveer 400 m' tot 626 m'. De prijs voor een kavel is ⬠171,25 per m' exclusief BTW, kosten koper.

Â

Bij de toewijzing van de opties voor de bouwkavels wordt getoetst aan de âGronduitgifte regels gemeente Amelandâ. Concreet betekent dit dat bij de beoordeling onder andere rekening wordt gehouden met uw woonomstandigheden en wat uw binding is met het eiland. Om in aanmerking te komen voor een optie moet u voldoen aan de criteria. Degenen die voldoen aan de criteria worden op een uitgiftelijst geplaatst, de rangorde op de lijst wordt bepaald door het aantal opgebouwde punten. De mogelijkheid bestaat dat er geloot wordt (onder leiding van een notaris) voor het verkrijgen van een optie. Ditzelfde geldt voor de uiteindelijke toewijzing van de kavel naar keuze. Dit is uiteraard afhankelijk van de belangstelling. Ingeschreven belanghebbenden hebben hierover reeds bericht ontvangen.

Â

Als u belangstelling heeft voor een bouwkavel dan kunt u een informatiesetje opvragen. U kunt zich tot en met 25 september 2009 schriftelijk inschrijven voor een kavel. Bij uw inschrijving moet u vermelden in hoeverre u denkt te kunnen voldoen aan de gronduitgifte regels. Ook kunt u een toelichting geven op uw persoonlijke opstandigheden. Bij verkoop van uw woning, moet u aangeven of dit aan een economisch ingezetene is en of de verkoopprijs onder de distributiegrens is. U kunt zich inschrijven door middel van een inschrijvingsformulier. Dit formulier moet u sturen aan het college, Postbus 22, 9160 AA Hollum Ameland. Formulieren die wij na 25 september 2009 binnen krijgen worden niet meer in behandeling genomen.

Â

Na 25 september wordt de uitgiftelijst opgesteld, waarna deze zo snel mogelijk wordt behandeld in een collegevergadering. Zodra wij meer duidelijkheid hebben over de uitgifte van de opties, krijgen de ingeschrevenen hierover bericht.

Â

Voor inlichtingen over de uitgifteregels en informatiesetjes, kunt u contact opnemen met Carina Smid, telefoonnummer (0519) 555 529.