Gemeente Brummen


Zet Brummen in t Groen: aanmelden tot 14 september

(Oorspronkelijke publicatie datum: 26-08-2009)

Tot uiterlijk maandag 14 september aanstaande kunnen inwoners in of grenzend aan het buitengebied van onze gemeente zich aanmelden voor het project Zet Brummen in t groen. Met dit erfbeplantingsproject wil de gemeente Brummen het toch al zo mooie buitengebied nog verder verfraaien. Het startschot van dit project is op 27 juni jongstleden gegeven tijdens de landschapsdag op landgoed Het Leusveld. Inmiddels hebben zich al zon 45 personen en organisaties aangemeld.

Wat behelst dit project?
Aanmelden voor dit project kan geheel vrijblijvend. Op de speciale projectpagina vindt u het aanmeldformulier voor dit project. Deze vult u in en stuurt u voor 14 september naar de stichting Landschapsbeheer Gelderland. Deze organisatie voert mede in opdracht van de gemeente Brummen het project uit. Eén van de adviseurs van Landschapsbeheer Gelderland komt dan een zogenoemd erfbezoek afleggen. De adviseur zal dan meer vertellen over wat er mogelijk is qua landschapsverfraaiing en ecologie op het erf. De adviseur neemt de wensen van de bewoners mee in het opstellen van een beplantingsplan. Tegen een geringe vergoeding kunt u uw erf op streekeigen wijze verfraaien. 75 procent van de kosten worden namelijk betaald door gemeente Brummen en provincie Gelderland.

Afronding: plantdag
Op zaterdag 21 november 2009 wordt een gezamenlijke plantdag georganiseerd. Op deze dag wordt de erfbeplanting uitgereikt aan de deelnemers van het beplantingsproject. Om dit gezamenlijk plantmoment goed te kunnen organiseren, moeten in oktober alle erfbezoeken zijn afgelegd. Dan wordt direct het plantmateriaal besteld. In verband met deze strakke planning kunt u zich tot uiterlijk 14 september 2009 aanmelden voor het project.

Meer informatie?
Meer informatie over het project "Zet Brummen in het groen" vindt u op de speciale projectpagina op deze gemeentelijke website. Daar vindt u ook een link die u wijst naar de website van de stichting Landschapsbeheer Gelderland (www.landschapsbeheergelderland.nl).