Politie Hollands Midden

Datum: 26 augustus 2009

Leiden Aangehouden voor bezit gestolen fiets De politie heeft dinsdag 25 augustus rond 17.00 uur aan het Noorderplantsoen een 40-jarige man uit Wassenaar aangehouden. De vader van een meisje uit Amsterdam van wie de mountainbike op 18 augustus op het Stationsplein was gestolen, zag de fiets daar staan met een aantal mannen er omheen en waarschuwde de politie. De verdachte vertelde dat hij met de mountainbike was en werd aangehouden. Hij is voor het verdere onderzoek in deze zaak ingesloten.

Alphen a/d Rijn Te dronken voor ademanalyse De politie heeft dinsdag 25 augustus rond 22.40 uur aan de Kleiwerf een 64-jarige man aangehouden. Buurtbewoners hadden van hem de autosleutels afgenomen nadat ze hem dronken in een auto aantroffen. Kort daarvoor hoorden ze hem veel gas geven. De man was met moeite overeind te houden en het lukte dan ook niet om van hem een ademtest of ademanalyse af te nemen. Besloten werd dan ook om van hem bloed af te laten nemen om zo het alcoholpercentage in het bloed vast te kunnen stellen. Die uitslag zal later bekend worden. De politie heeft al wel het rijbewijs van de verdachte in beslag genomen.

Moerkapelle Aangehouden voor schieten met luchtdrukwapen De politie heeft dinsdag 25 augustus rond 18.30 uur een 20-jarige man uit Moerkapelle aangehouden. Dit deed de politie na een melding van een aantal jongens dat zij op de Papapaverlaan door hem waren beschoten. Een 12-jarige jongen uit Moerkapelle liep daardoor een licht oppervlakkig wondje op zijn lichaam op. De verdachte overhandigde de politie een luchtdrukgeweer en zei daarmee in de lucht geschoten te hebben om de jongens die lastig waren op de vlucht te jagen. De politie onderzoekt de zaak verder en de verdachte zit daarvoor nog vast.

Gouda Aangehouden voor poging diefstal fiets De politie heeft dinsdag 25 augustus rond 23.00 uur op het Stationsplein een 15-jarige jongen uit Reeuwijk aangehouden. Hij liep tussen de op het Stationsplein gestalde fietsen en probeerde ze te openen. Stadstoezicht zag dit via camerabeelden en waarschuwde de politie. Deze hield de jongen aan. Hij zit voor het verdere onderzoek in deze zaak vast.

---------------------------------------- einde berichten --------------------------------------------------