Gemeente Den Haag

Subsidie voor winkelpuien Paul Krugerlaan

Ondernemers en winkeliers aan de Paul Krugerlaan kunnen met een subsidie van de gemeente Den Haag hun gevel opknappen. Hiervoor is 550.000 euro beschikbaar. De sluitingsdatum voor deelname is 15 september 2009.

De subsidie is bedoeld voor het opknappen van de zogenaamde winkelplint; het gedeelte op de begane grond waar de winkels gevestigd zijn. Het geld kan besteed worden aan het opknappen van de gevel, het aanbrengen van nieuwe kozijnen en deuren of het vernieuwen van het metselwerk.
De subsidie dekt 90 procent van de kosten die de ondernemer moet maken tot een maximum van16.200 euro per gevel. Eigenaren kunnen voor maximaal drie gevels subsidie aanvragen.

Wethouder Kool (Economie) is blij dat de subsidie er is: De Paul Krugerlaan is de belangrijkste winkelstaat van Transvaal. Er is sprake van veel achterstallig onderhoud. De grote variatie van gevelafwerking en zonwering maken van de winkelstraat een ratjetoe en dat is echt jammer. Met deze kans op een flinke opknapbeurt van de gevel wordt de straat snel aantrekkelijker. Dat maakt het prettiger om hier te winkelen en dat geeft de economie in deze krachtwijk weer een belangrijke impuls.
Ook hoopt de wethouder dat de subsidie eigenaren en ondernemers stimuleert om nieuwe investeringen in hun zaak te doen.

Al veel ondernemers hebben aangegeven graag gebruik te maken van de subsidieregeling om hun winkelgevel op te knappen. Zij kunnen tot 15 september aanvragen indienen.