Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Woensdag 26 augustus 2009

Hofstad Search introduceert New Career Direction

In de doorgaans traditionele en reactieve markt voor executive search en werving- en selectie heeft Hofstad Search een innovatieve dienst ontwikkeld op het gebied van outplacement: New Career Direction. Kern van dit concept is dat boventallige managers pro-actief worden bemiddeld naar een passende alternatieve functie binnen Hofstad's omvangrijke netwerk.

Vanwege de huidige economische situatie signaleert Hofstad Search in haar dagelijkse praktijk dat er veel gekwalificeerde en getalenteerde contact center professionals vanwege reorganisaties en/of bezuinigingen boventallig (gaan) worden verklaard. Ook mogen tijdelijke contracten vaak niet verlengd worden. Veelal tot grote spijt van de werkgever die de betrokken manager graag had willen behouden.

Hofstad Search, intermediair tussen vraag en aanbod, introduceert daarom New Career Direction. Deze nieuwe dienst is nadrukkelijk niet vergelijkbaar met traditionele outplacementtrajecten, die veelal gekenmerkt worden door intensieve sollicitatiebegeleiding en coaching.

Bij New Career Direction gaat Hofstad Search de betrokken boventallige manager pro-actief en vooral selectief (op basis van ervaring, competenties en ambities) introduceren binnen Hofstad's uitgebreide netwerk in de customer contact wereld.

Leidt de bemiddeling tot een succesvolle plaatsing dan brengt Hofstad Search de voormalige werkgever een eenmalige fee van 5000 euro in rekening. De nieuwe werkgever profiteert bij succesvolle plaatsing eveneens en wel via een eenmalige korting van 5000 euro op de overeengekomen plaatsingsfee. De grootste winnaar, evenwel, is de kandidaat die een passende nieuwe baan vindt in een complexe arbeidsmarkt.

De voordelen van New Career Direction:

· effectiever en substantieel goedkoper dan traditionele outplacementtrajecten
· voormalige werkgever kan daadwerkelijk invulling geven aan goed en maatschappelijk verantwoord werkgeverschap
· persoonlijke en zakelijke goede verstandhoudingen tussen betrokken boventallige managers en ex-werkgevers blijven in tact
· de nieuwe werkgever betaalt een lagere plaatsingsfee voor een uitstekend gekwalificeerde nieuwe medewerker met goede referenties
· Passend nieuw werk voor boventalligen
· en bovendien: no cure no pay