Ingezonden persbericht


Persbericht

26 augustus, 2009

Nieuwe LEC-7500 embedded PC speciaal ontwikkeld voor full HD video-applicaties ~ Fanless mini-PC van HPS Industrial geschikt voor digitale weergave ~

HPS Industrial, specialist in industriële computers en rackmount servers, heeft onlangs de nieuwe LEC-7500 embedded PC in het assortiment opgenomen. De LEC-7500 is een ultra compacte fanless mini-PC speciaal ontwikkeld voor full high definition video-applicaties. Daarnaast beschikt de PC over drie video-outputs - HDMI, VGA en DVI - waarbij de HDMI via een aparte S3 Graphics 4300E-videomodule wordt aangestuurd. De onboard Intel® Atom-processor vormt het hart van de LEC-7500.

De fanless mini-PC in combinatie met de video-applicaties toont een helder en scherp beeld in hoge resolutie. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld de weergave van bewegende beelden, grafieken en filmpjes. Een bijkomend voordeel is dat door het lage stroomverbruik van de PC er minder energie nodig is om de processor koel te houden, ook bij zware belasting. Dit resulteert uiteindelijk in een verbeterde stabiliteit, verlenging van de levensduur van de PC en een snelle ROI (return on investment).

"We zien een duidelijke trend wat betreft de stijgende vraag naar PC's die geschikt zijn voor video-applicaties", zegt Taco Scheper, general manager van HPS Industrial. "Na het zien van de uitslagen van verschillende grafische tests zijn we erg enthousiast geworden over de uitermate goede videoprestaties. Dit is mede de reden dat we hebben besloten om de LEC-7500 op te nemen in ons productportfolio. De resultaten die we zien bij onze klanten bevestigen tevens deze keuze."

Specificaties

Soort: Intel Atom 1.6GHz CPU
Resolutie: VGA 2048 x 1536, DVI 1600 x 1200, HDMI 1920 x 1080 Audio: ALC888 HD Codec
Visual: Discrete graphics

Kijk voor verdere specificaties op: http://www.hpsindustrial.nl

(273 woorden)