Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Specsavers ontvangt Guinness World Records-certificaat

SPECSAVERS TROTS OP het behalen van wereldrecord oogmeten

Huizen, 26 augustus 2009 - Met het verrichten van de meeste oogmetingen in één uur heeft Specsavers het Guinness World Records-certificaat behaald. Dat is vandaag bekendgemaakt door Guinness World Records. Op 15 mei namen alle Nederlandse Specsavers-winkels deel aan deze spectaculaire wereldrecordpoging. Een initiatief waarmee Specsavers opnieuw aandacht vraagt voor het belang van goede oogzorg door gediplomeerde opticiens. Het resultaat van deze recordpoging is in totaal 648 professionele oogmetingen. Specsavers streefde naar 500 metingen en is dan ook erg trots op dit resultaat dat alle verwachtingen heeft overtroffen.

Ingrid Kersting, hoofd PR & Communicatie, van Specsavers, reageert enthousiast. ''Na alle drukte rond dit spektakel waarbij het onze inzet was zoveel mogelijk klanten een professionele oogmeting te geven, ben ik ontzettend blij dat wij het officiële certificaat hebben behaald. Specsavers is wereldrecordhouder en dat is een prestatie waar alle winkels die hebben meegedaan trots op mogen zijn!''

Voor Specsavers staan professionaliteit en kwaliteitsbewaking hoog in het vaandel. Hoogwaardige oogzorg wordt uitsluitend geleverd door volledig MBO-gediplomeerde opticiens of HBO-opgeleide optometristen. Al geruime tijd maakt Specsavers zich sterk voor regulering van het vak opticien in Nederland. In tegenstelling tot andere Europese landen mag alleen in Nederland en Portugal iedereen zich namelijk opticien noemen. Dit vindt Specsavers zorgwekkend. Uit onderzoek door TNS NIPO blijkt dat veel consumenten hiervan niet op de hoogte zijn en ervan uitgaan dat zij altijd door een gediplomeerde opticien worden geholpen. 86 procent van brildragend Nederland vindt het daarom verontrustend dat iedereen zich opticien mag noemen zonder erkend diploma. Met het behalen van het Guinness World Records-certificaat vestigt Specsavers op een sympathieke manier de aandacht op het belang van opleidingseisen voor het beroep opticien. Klanten van Specsavers zijn altijd verzekerd van professionele oogzorg door gekwalificeerde opticiens in combinatie met kwalitatief hoogstaande producten en service.

Ook in winkels waar Specsavers een hoorservice aanbiedt, wordt deze uitsluitend verricht door audiciens die minimaal een MBO-opleiding hebben voltooid. Klanten die op zoek zijn naar een hoortoestel of binnenlopen voor een gratis hoortest, worden altijd begeleid door volledig MBO-gediplomeerde en STAR-geregistreerde audiciens.

Over Specsavers Opticiens en Audiciens
Specsavers Opticiens is de snelst groeiende groep van opticiens in ons land en heeft internationaal meer dan 1.300 winkels, waarvan op dit moment meer dan 100 winkels in Nederland. De winkels worden geëxploiteerd op 50:50 joint-venture basis onder leiding van een lokale partner/directeur. Specsavers is van mening dat Nederlanders al jaren veel teveel betalen voor een scherpe blik. Met deze filosofie startte het bedrijf in 1997 ook in Nederland. Internationaal verkoopt Specsavers jaarlijks 11,5 miljoen brillen van een hoge kwaliteit tegen een lage prijs. Specsavers-winkels worden geleid door minimaal volledig MBO-gediplomeerde opticiens, die gratis oogonderzoek verrichten. Tien jaar later, in 2007, startte Specsavers met dezelfde filosofie, de verkoop van hoorzorg in Nederland. Internationaal zijn er inmiddels meer dan 200 winkels, waarvan 74 winkels in Nederland. In de UK is Specsavers Audiciens zelfs marktleider op het gebied van hoorzorg. Alle winkels worden geleid door volledig MBO-gediplomeerde en STAR-geregistreerde audiciens, die de klant begeleiden bij een correcte hooraanpassing.


- EINDE PERSBERICHT -


Noot voor redacties
Voor meer informatie (