Gemeente Oost-Gelre


Gemeente Oost Gelre
26 augustus 2009


- Persbericht -

Oost Gelre kent extra subsidie toe aan Lichtenvoordse Zaalvoetbal Vereniging

Het college van B&W heeft besloten om de Lichtenvoordse Zaalvoetbal Vereniging (LZV) eenmalig een extra subsidie toe te kennen. Deze financiële steun heeft als doel het begrotingstekort van de vereniging weg te werken en een financiële herstructurering in de toekomst mogelijk te maken.

De vereniging is voor haar inkomsten grotendeels afhankelijk van sponsorbijdragen. Door de economische crisis worden de sponsorbijdragen van bedrijven echter sterk naar beneden bijgesteld of zijn sommige bedrijven niet meer in staat hun sponsorbijdragen te betalen. Ook maakt de vereniging extra (reis)kosten, doordat er te weinig beschikbare trainingsuren zijn in de Hamaland hal. Het gevolg hiervan is dat de vereniging kampt met een begrotingstekort. Het bestuur van LZV heeft aangegeven de vereniging opnieuw structureel gezond te willen maken. Daarvoor is de begroting voor het seizoen 2009/2010 sterk aangepast.

LZV is een vereniging die de laatste zes seizoenen met het eerste team topzaalvoetbal speelt op landelijk niveau. Het college van B&W wil deze zaalvoetbalclub graag behouden, omdat het voorziet in een (regionale) behoefte en omdat het eerste team op een hoog landelijk niveau speelt. Er zullen jeugdige sporters worden aangetrokken door dit intensieve en snelle voetbalspel. Hierbij wordt de naam van de gemeente Oost Gelre zeker uitgedragen.

Het college heeft besloten een eenmalige en incidentele extra subsidie te verstrekken aan LZV, zodat het begrotingstekort weggewerkt kan worden en financiële herstructurering in de toekomst mogelijk wordt. Hiertoe zal de huur voor de sporthal Hamaland voor het tijdvak tot 1 juli 2009 en voor het komende seizoen (2009/2010) kwijt gescholden worden, in totaal een bedrag van circa E 10.000,-. Het college is ervan overtuigd dat de vereniging door deze extra subsidie de komende seizoenen op eigen kracht de doelstellingen voor de gehele vereniging zal kunnen verwezenlijken.




Gemeente Oost-Gelre