Ingezonden persbericht


Persbericht

NetApp presenteert uitgebreid partnernetwerk voor cloud-diensten

~ NetApp werkt samen met de beste technologie- en channelpartners om infrastructuren en diensten voor de cloud te leveren ~

Schiphol-Rijk, 26 augustus 2009 - NetApp (NASDAQ: NTAP) werkt samen met een aantal van de belangrijkste IT-leveranciers en Value Added Resellers (VAR's) om enterprise-klanten te voorzien van een cloud-infrastructuur. Gezamenlijk leveren zij de benodigde oplossingen, diensten en integratiemogelijkheden voor de inrichting van de cloud. Wereldwijd opererende service providers en system integrators zetten NetApp-technologieën in om cloud-diensten te leveren aan hun eigen klanten.

"Om een cloud-infrastructuur te creëren, dienen verschillende elementen samen te komen. NetApp is ervan overtuigd dat ook andere leveranciers niet in staat zijn om geheel zelfstandig iedere laag adequaat in te richten en te beheren", zegt Patrick Rogers, vice president Solutions Marketing, NetApp. "Klanten dienen partners te selecteren die de diensten, technologie en integratie kunnen bieden voor hun specifieke cloud-wensen."

Technologiepartners
NetApp werkt nauw samen met de belangrijkste IT-leveranciers om gezamenlijke klanten te voorzien van de benodigde oplossingen en infrastructuur voor de inrichting van de cloud. De technologiepartners van NetApp leveren de management-, server-, applicatie-, software- en netwerktechnologieën en -oplossingen voor de realisatie van een service-georiënteerd dynamisch datacenter. Onder deze partners bevinden zich BMC Software, Brocade, Cisco, Citrix, Computer Associates, Fujitsu America, Microsoft, SAP en VMware.

"Samen met NetApp storage-systemen voorziet Citrix Cloud Center (C3) cloud-leveranciers van een krachtig platform voor het leveren van 'Infrastructure as a Service'", zegt Frank Artale, vice president business development, Citrix Systems, Inc. "Als de basis van Citrix C3, stellen XenServer en Citrix Essentials cloud service providers in staat om eenvoudig gebruik te maken van de geavanceerde mogelijkheden van NetApp storage. Hiermee worden de benodigde tijd en kosten voor het leveren van sterk schaalbare en flexibele diensten verlaagd."

"Met VMware® vSphere(TM) 4 en NetApp storage-technologieën kunnen organisaties een gevirtualiseerd, services-gebaseerd datacenter ontwikkelen en beheren. Hiermee wordt sneller ingespeeld op veranderende zakelijke behoeften, 24/7 business-ondersteuning realiteit en sterk in kosten bespaard", zegt Parag Patel, vice president, Alliances, VMware. "VMware vSphere 4 stelt IT in staat om bronnen on demand te virtualiseren en toe te wijzen en vormt een aanvulling op de specifieke cloud-voordelen van NetApp storage. Samen maken VMware en NetApp de nieuwe generatie van flexibele, betrouwbare enterprise IT-diensten mogelijk met de efficiëntie, controle en keuze die cloud computing biedt.”

Enterprise VAR's
Enterprise VAR's vormen een belangrijke schakel in het succes van NetApp. NetApp en zijn channelpartners werken nauw samen aan een breed portfolio virtualisatieoplossingen waarmee klanten een kostenefficiënt datacenter kunnen realiseren. Veel van deze partners delen NetApp's cloud-visie en zetten de nauwe samenwerking met NetApp voort om hun klanten van dienst te zijn. Belangrijke partners zijn onder meer Avnet Technology Solutions, INX en Long View.

"Onze resellers hebben de keuze om apparatuur aan hun klanten te verkopen of te leasen of eenvoudigweg gebruik te maken van ons 'Infrastructure as a Service'-aanbod", zegt Stephen Lester, director of IT, Avnet Technology Solutions. "Onze partners kunnen hun klanten de voordelen van een datacenter bieden zonder de enorme kosten en zaken die komen kijken bij bezit en beheer. Deze cloud-diensten worden een uitgavenpost voor de eindgebruikers van onze partners. Dit in plaats van een voortdurende uitdaging om de infrastructuur te beheren en de goede mensen in huis te houden."

Service providers
Enkele van 's werelds grotere service providers gebruiken NetApp storage- en datamanagement-oplossingen als kerncomponenten van hun cloud-diensten. Door NetApp's unieke technologieën en oplossingen voor de cloud in te zetten, zijn service providers in staat om hun klanten te voorzien van concurrerende service level agreements en een snellere dienstverlening tegen lagere kosten. NetApp wil zijn service providers voorzien van oplossingen en technologieën op maat, gericht op de specifieke cloud-infrastructuurwensen van hun klanten. NetApp werkt onder meer samen met Joyent, Rackspace, Siemens IT Solutions and Services, Inc., Tata Communications Ltd., Terremark en T-Systems.

"T-Systems voorziet wereldwijd meer dan 170 grote organisaties van cloud-diensten voor belangrijke applicaties zoals SAP® en Microsoft® Exchange met ons Dynamic Services-aanbod", zegt Olaf Heyden, member of the Board of Management, T-Systems for ICT Operations. "Samen met onze technologiepartners zijn we in staat om een gebruik van 90 procent van de service-infrastrcutuur te bereiken. Hierdoor kunnen we onze klanten zowel kostenbesparingen als hogere serviceniveaus bieden. Onze klanten behalen een kostenbesparing tot 30 procent met Dynamic Services ten opzichte van hosting in eigen beheer. Daarnaast profiteren onze klanten van geïntegreerde databescherming en veilige multi-tenancy, terwijl wij in staat zijn om binnen enkele uren flexibel IT-bronnen omhoog en omlaag te schalen in plaats van dagen of weken. NetApp vormt een essentieel component bij het mogelijk maken van al deze voordelen door op een goede en betrouwbare wijze te voorzien in onze specifieke behoeften."

System integrators
NetApp voorziet system integrators van de storage-infrastructuur voor hun cloud-diensten. Hierdoor zijn ze in staat om de unieke oplossingen te leveren waar een enterprise-omgeving om vraagt. NetApp kent onder meer een samenwerkingsverband met Accenture, Avanade, CSC en Unisys.

"Grote ondernemingen kijken naar cloud computing om kosten te verlagen en te voldoen aan kritische prestatie-eisen via gedeelde omgevingen. Avanade en NetApp hebben gezamenlijk één van 's werelds grootste exchange-omgevingen weten om te vormen tot een gevirtualiseerde, gedeelde infrastructuur. Deze overgang zorgt voor betrouwbare serviceniveaus, zelfs bij snelle veranderingen in locatie en activiteit", zegt Tyson Hartman, chief technology officer en vice president of Enterprise Technology Solutions, Avanade.

Het volledige Engelstalige persbericht is hier terug te vinden: http://www.netapp.com/us/company/news/news-rel-20090825-cloud-partners.html

(884 woorden)




Ingezonden persbericht