Jonge Socialisten


PERSBERICHT - JONGE SOCIALISTEN IN DE PVDA

PvdA jongeren: Jeugdwerkloosheid topprioriteit

De Jonge Socialisten in de PvdA willen dat het kabinet de aanpak van de Jeugdwerkloosheid hoog op de agenda zet. Ondanks alle goede inspanningen die geleverd worden om de jeugdwerkloosheid te bestrijden, zal het aantal werkloze jongeren komend jaar namelijk flink toenemen. De PvdA jongeren houden rekening met een verdubbeling van het aantal jeugdwerklozen ten opzichte van vorig jaar. Voorzitter van de Jonge Socialisten Mohammed Mohandis: "Ik heb grote zorgen over het aantal jeugdwerklozen in Nederland. Deze ontwikkeling mag niet onderschat worden."

Uit cijfers van het CBS blijkt dat vooral jongeren de dupe zijn van de economische crisis. Het aantal jeugdwerklozen loopt komende jaren flink op als gevolg van de economische recessie. Het huidige werkloosheidpercentage ligt op 12,4%. Vorig jaar was dit nog 9,5% en verwacht wordt dat dit de komende kwartalen richting de 20 % gaat. Mohandis: "Juist in moeilijke tijden is het van belang om alles op alles te zetten om jongeren aan de slag te houden. Geen jongere aan de kant." De JS maakt zich ook ernstige zorgen over het tekort aan stageplekken dat ontstaan is door de economische crisis. "Vooral leerlingen van het VMBO en MBO hebben meer moeite met het vinden van een geschikte stage. Deze toestroom van jonge werkzoekenden zal over een paar weken merkbaar zijn als jongeren de arbeidsmarkt op gaan," aldus Mohandis.

Het bestrijden van de jeugdwerkloosheid moet volgens de JS topprioriteit worden van dit kabinet. Het bieden van genoeg stageplaatsen is hier een belangrijk onderdeel van. Mohandis: " Laten we er juist in deze moeilijke tijd alles aan doen om jongeren aan de slag te krijgen en te houden. Geen stage, geen diploma. Geen diploma, geen werk".


---