Ingezonden persbericht


Media Alert

Bedrijven slecht voorbereid op thuiswerken
~ Onderzoek Citrix: belangrijke maatregel tegen verspreiding Mexicaanse griep levert in praktijk nog veel problemen op ~

Vianen, 26 augustus 2009 - Thuiswerken wordt door de overheid en het bedrijfsleven gezien als belangrijk middel om verspreiding van de Mexicaanse griep op de werkvloer tegen te gaan. Desondanks ondervinden veel bedrijven nog problemen met thuiswerken, zo blijkt uit onderzoek van Citrix Systems onder bezoekers van iForum Benelux. Meer dan de helft (53%) van de ondervraagde bedrijven maakt zich zorgen om de IT-beveiliging van thuiswerkers.

Ook de prestaties van thuiswerkoplossingen levert nog problemen op; één op de drie bedrijven geeft aan dat de IT-omgevingen van thuiswerkers minder goed presteren. Het technisch beheer van thuiswerkoplossingen (29%), minder toezicht op werknemers (24%) en slechtere bereikbaarheid (14%) worden ook genoemd. Bij slechts 17 procent van de bedrijven levert thuiswerken helemaal geen problemen op.

Volgens Rob van der Hoeven, Area Vice President Benelux van Citrix Systems en voorzitter van het EwerkForum, zijn de uitkomsten van het onderzoek zorgwekkend: "Alles wijst erop dat we in het najaar een ware griepgolf kunnen verwachten, als iedereen terug is van vakantie en het weer omslaat. Een redelijk eenvoudige en veilige manier om te voorkomen dat werknemers elkaar aansteken, is de mogelijkheid te bieden om thuis te werken. Blijkbaar zijn veel werkgevers hier nog niet klaar voor."

Een positief punt is dat de bedrijven uit hetzelfde onderzoek aangeven dat ze aan de problemen willen werken. Bijna 9 op de 10 ondervraagden houdt in de aankoop van nieuwe IT-systemen rekening met de mogelijkheden om thuis te werken. Voor 62 procent is dit zelfs een 'must-have': ze schaffen dus alleen hardware en software aan die geschikt zijn voor thuiswerkers.

Van der Hoeven: "Bedrijven doen er goed aan om zo snel mogelijk hun IT-systemen onder de loep te nemen. Wie er te laat achter komt dat de thuiswerkmogelijkheden niet toereikend zijn, zit straks wellicht met een groot probleem."




Ingezonden persbericht