Bedrijf voor kleinschalige windenergie levert innovatieve kleinschalige windturbines voor woningen en bedrijven

Bedrijf voor kleinschalige windenergie levert innovatieve kleinschalige windturbines voor woningen en bedrijven

RENO, Nevada (VS)--(BUSINESS WIRE)-- 20090826 --

Voortbordurend op het succes van de ‘Windspire’ windturbine (www.mariahpower.com) op de Amerikaanse markt, kondigde Mariah Power, een bedrijf voor kleinschalige windenergietechnologie, vandaag officieel de introductie van de Windspire op de Europese markt aan. De introductie valt samen met de introductie van een 230 volt transformator, die aansluiting van de Windspire op het Europese elektriciteitsnet mogelijk maakt. Europese klanten kunnen de Windspire-turbines nu bestellen via een groeiend netwerk van internationale handelaren, dat momenteel vertegenwoordigers in windrijke landen zoals Denemarken en Frankrijk omvat. Mariah Power werkt vastbesloten aan de uitbreiding van haar internationale netwerk van Windspire-dealers naar andere landen met vergelijkbare elektriciteitsnetwerken.

De Windspire is een kleinschalige windturbine met een verticale as, bedoeld om woningen en bedrijven van energie te voorzien. De Windspire, die slechts 9,1 meter hoog is, kan dankzij het speciale ontwerp (“plug ’n produce”™) rechtstreeks worden aangesloten op de stroomvoorziening van het gebouw, zodat minder elektriciteit wordt gebruikt en energiekosten worden bespaard. De turbine heeft een slank ontwerp, maakt weinig geluid en is geschikt voor turbulente wind, zodat hij goed past in (voor)stedelijke omgevingen. De Windspire produceert per jaar ongeveer 2000 kWu bij een gemiddelde windsnelheid van 5,4 meter per seconde. Dit komt neer op ruim de helft van het stroomverbruik van een gemiddeld Europees huishouden.

“We hebben op de Amerikaanse markt veel succes gehad met onze totaal nieuwe benadering van kleinschalige windenergie in de vorm van de Windspire”, aldus Mike Hess, CEO van Mariah Power. “Wij zijn erg enthousiast over de introductie van onze betaalbare, fraai uitziende nieuwe windturbine op de Europese markt.”

Voor meer informatie over de Windspire, om een Windspire-dealer te vinden en over hoe u zelf een Windspire-dealer kunt worden, gaat u naar www.mariahpower.com.

Over de Windspire

De Windspire is een goedkope, geluidsarme, fraai vormgegeven windturbine voor gebruik op zowel (voor)stedelijke als landelijke en afgelegen locaties. Windspire-turbines worden door Mariah Power in een voormalige autofabriek in de VS gefabriceerd en zijn wiekloze turbines met een verticale as, voorzien van gepatenteerde technologie die zorgt voor een optimale omzetting van windenergie in elektrische energie, onafhankelijk van wisselende windsnelheden en windrichtingen. De Windspire-portefeuille omvat een 1,2 kW-versie, een speciale versie voor hoge windsnelheden tot wel 75 m/s en een 230V transformator voor internationale markten. Ga voor meer informatie naar www.mariahpower.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

Foto’s/multimediagalerie beschikbaar op http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6036606〈=en

CONTACT:
Mariah Power
Amy Berry, +1 775-857-4888

aberry@mariahpower.com