Ingezonden persbericht


A MIDSUMMERNIGHT'S DREAM
VAN WILLIAM SHAKESPEARE

26 AUGUSTUS 2009

PERSBERICHT

Heeswijk-Dinther, 25 juni 2009

Op woensdag 26 augustus 2009 is de ommuurde kasteeltuin van Kasteel Heeswijk het decor van één van William Shakespeare's meest betoverende en komische theaterstukken, A Midsummer Night's Dream, in de Engelstalige uitvoering van het enige reizende openlucht theatergezelschap uit Groot Brittannië, Illyria. Voor het derde achtereenvolgende jaar presenteert Illyria zich op Kasteel Heeswijk, dat is gelegen op zo'n 10 kilometer ten zuidoosten van 's-Hertogenbosch, Kasteel 4 te Heeswijk-Dinther.

De reputatie van het prijswinnende gezelschap Illyria uit Engeland, de onbetwiste aantrekkings-kracht van William Shakespeare's lichtvoetige A Midsummer Night's Dream en de haast lyrische ambiance van een klassieke kasteeltuin op een zomeravond zijn de drie ingrediënten die garant staan voor een buitengewone theaterervaring.

Het verhaal van A Midsummer Night's Dream, (geschreven in 1594), volgt de bedwelmende lotgevallen van een viertal geliefden, alsook een groep goedbedoelende maar talentloze acteurs, die zich ophouden in een door de maan beschenen en door feeën bewoond bos. Beroemde personages in dit geestige stuk zijn o.a. Oberon,Titiana en Puck.

Raadpleeg www.kasteelheeswijk.nl voor de traditionele picknick in de kasteeltuin die om 17.30 uur open gaat of voor het theaterdiner arrangement. Ook de kaartverkoop kan via de website van Kasteel Heeswijk. Tevens is reserveren per telefoon mogelijk: 0413 292352. De voorstelling gaat door ongeacht de weersomstandigheden. Neemt u een stoel mee of huur hem ter plekke voor een euro en zorgt u voor warme kleding, want naarmate de avond vordert wordt het frisser. Om alvast in de stemming te komen en op de hoogte te zijn van het verhaal tonen wij op 2, 9, 16 en 23 augustus van 14.00-16.00 uur de gelijknamige film met Nederlandse ondertiteling.

Aanvang A Midsummer Night's Dream: 19.30 uur.
Entree: E 17,50 volwassenen en E 12,50 kinderen van 4-12 jaar. Brasserie Het Koetshuis is deze avond geopend.

___________________________einde persbericht_______________________________________

NB meer informatie en/of foto's kunt u contact opnemen met Jacqueline Kerkhoff via j.kerkhoff-kasteelheeswijk@hetnet.nl of telefonisch via 0413 292352. -----------------------

---- --