Provincie Antwerpen


Deathride en virtueel wakeboarden op T-day

3000 jongeren leven zich uit op militair domein

T-day - woensdag 26/08 - Brasschaat

Ook dit jaar pakt het tienerfestival T-day uit met een stevig programma. Jongeren van twaalf tot zestien jaar kunnen zich uitleven met avontuurlijke sporten zoals quadrijden, deathride en zweefvliegen. Tieners die houden van gamen kunnen virtueel wakeboarden met Wii Sports. Talloze workshops zoals airbrush tattoos, beatboxen, dj'en en radio maken, spreken dan weer de creatieve jongeren aan. Iedereen is welkom tussen 10 en 18 uur. Vooraf inschrijven is niet nodig én het tienerfestival is volledig gratis!

T-day is ondertussen aan zijn vierde editie toe en opnieuw is alles mogelijk. Het festival is specifiek voor tieners van 12 tot 16 jaar en er is voor ieder wat wils. Vorig jaar leefden 3000 tieners zich uit op het festival. Avonturiers kunnen zich wagen aan de deathride, het hindernissenparcours boven water, de fireball, de speleobox, een rit met de quad of zelfs een zweefvlucht. Sportievelingen kunnen er onder andere baseballen, handboogschieten, skaten en klimmen. Tieners die houden van gamen, kunnen terecht in het Wii Sports Resort om virtueel te jetskiën, te wakeboarden en nog veel meer. Heel de dag kunnen jongeren deelnemen aan een heleboel workshops, zoals koken, knutselen, warhammer, henna en airbrush tattoos. Voor dansfanaten zijn er initiaties zumba, salsa, streetdance, breakdance en rock-'n-roll. Muziekliefhebbers mogen zich uitleven tijdens de workshops beatboxen, dj'en en radio maken. Verder treden er verschillende lokale bands op, die momenteel in de running zitten voor de intergemeentelijke rock-rally Kamp Noord. T-day wordt afgesloten met een spetterende slotfuif om 17 uur.

Paintballen tijdens T-day
Bovenstaande opsomming is slechts een glimp van T-day. Bekijk zeker het programma en de foto's op www.t-day.be. Er worden begeleide fiets- en buspools vanuit de verschillende gemeentes georganiseerd. Meer info hierover vind je op de website. T-day belooft een leuke dag te worden voor iedereen. Tijdens het festival zijn er voor tieners met een handicap extra begeleiders.

T-day is een samenwerking tussen de gemeentebesturen van Brasschaat, Brecht, Kalmthout, Kapellen, Stabroek, Wuustwezel, District Berendrecht-Zandvliet-Lillo, District Ekeren en stad Antwerpen, provincie Antwerpen, Defensie en militair kamp-Brasschaat.

Praktische info

wanneer:

woensdag 26 augustus 2009, van 10 tot 18 uur

waar:

Militair kamp Brasschaat, Ploegsebaan, 2930 Brasschaat

Inschrijven:

inschrijven is niet nodig, iedereen kan vrij langskomen tussen 10 en 18 uur

Kostprijs:

gratis

Meer info: