Gemeente Utrecht

Op dit persbericht rust een embargo tot 26 augustus 2009 om 18.00 uur in verband met het verrassingselement van deze gebeurtenis. Gelieve het embargo te respecteren.

Koninklijke onderscheiding voor de heer G. van der Kleij

Op woensdag 26 augustus 2009 reikt de loco-burgemeester van Utrecht, drs. H. Bosch, een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer G. van der Kleij, directeur van het familiebedrijf Textielverzorging G. van der Kleij & Zn. B.V. in De Meern. De heer Van der Kleij is voor zijn bijzondere verdiensten benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Van der Kleij is sinds 1983 directeur van het familiebedrijf Textielverzorging G. van der Kleij & Zn. Onder zijn bezielende leiding is het bedrijf, dat dit jaar zijn 150-jarig jubileum viert, uitgegroeid tot de grootste industriële horecawasserij in Nederland, met ongeveer honderd medewerkers. Goede arbeidsvoorwaarden en milieuaspecten komen op de eerste plaats als het gaat om de groei en de continuïteit van de onderneming. De heer Van der Kleij richt zich met zijn bedrijf op duurzaam ondernemen. De afgelopen jaren heeft hij bijvoorbeeld op innovatieve wijze gewerkt aan het terugwinnen van warmte en het hergebruiken van water.

De heer Van der Kleij vervult met zijn onderneming een voorbeeldfunctie. Hij draagt hieraan extra bij door zijn bedrijf open te stellen voor bezichtiging door anderen. Ook geeft hij rondleidingen aan scholieren en studenten. Voorts zet hij zich bestuurlijk voor de branche in binnen de Federatie Textielbeheer Nederland.

De bijzondere verdiensten van de heer Van der Kleij als directeur van het familiebedrijf en zijn inzet voor de branche waren aanleiding voor zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

De uitreiking van de onderscheiding vindt plaats in familiekring, op woensdag 26 augustus 2009, om 18.00 uur.