Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Brummen - twee vrouwen gewond bij aanrijding              |

Dinsdagavond 25 augustus vond er een aanrijding plaats op de Rhienderensestraat in Brummen. Hierbij raakten beide betrokken automobilisten, een 24-jarige vrouw uit Brummen en een 44-jarige vrouw uit Hall, gewond. Zij zijn overgebracht naar het ziekenhuis.


De hulpdiensten kregen omstreeks 21:15 uur de melding van het ongeval. De twee vrouwen kwamen door onbekende oorzaak met elkaar in aanrijding op de kruising van de Rhienderensestraat en de Stouwstraat in Brummen. De 44-jarige vrouw zat bekneld en is door de brandweer uit haar auto bevrijd. Beide bestuursters zijn met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De beide voertuigen zijn weggesleept. De verkeersongevallendienst doet onderzoek naar de toedracht van de aanrijding.

|     |Zutphen Jongens proberen te ontsnappen aan politie        |

Twee jongens van 15 en 16 jaar uit Zutphen kregen dinsdag 25 augustus allebei twee maal proces-verbaal uitgereikt van de politie. Beiden reden zonder helm op een bromfiets en de bestuurder negeerde de stoptekens die de politie hem gaf.


Tijdens een verkeerscontrole op Den Elterweg in Zutphen zagen agenten omstreeks 11:40 uur de jongens gezamenlijk op één bromfiets rijden, beiden zonder helm. Toen de agenten de tieners wilden staande houden, stak de passagier op de brommer zijn middelvinger naar de agenten omhoog en ging de bestuurder er met een vaart vandoor. Hij negeerde het stopteken van de politie, maar reed zichzelf uiteindelijk klem doordat een balk hen de weg versperde. De passagier probeerde nog weg te rennen, maar staakte zijn vluchtpoging al snel.


De 15-jarige bestuurder van de brommer kreeg proces-verbaal voor het besturen van het voertuig en het niet dragen van een helm. Zijn 16-jarige passagier kreeg eveneens proces-verbaal voor het niet dragen van een helm en voor het opsteken van zijn middelvinger. De ouders van beide jongens zijn over deze feiten ingelicht.


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(

---- --