Politie Limburg-Noord

Politie onderzoekt brandstichting na inbraak in Blerick


Datum: 26-08-2009
Tijd bericht: 14:22
Plaats: Blerick
De politie onderzoekt een inbraak die in de nacht van dinsdag op woensdag werd gepleegd in een pand aan de Garnizoenweg. Na de inbraak hebben de inbrekers brand gesticht in een kantoorruimte. Mede door de rookontwikkeling is er aanzienlijke schade ontstaan in het gebouw. De inbrekers zijn er onder andere met mobiele telefoons en geld vandoor gegaan. De totale waarde van de buit is nog onbekend. De politie komt graag in contact met getuigen.

Omstreeks tien over vijf kwam er bij de hulpdiensten een melding binnen van een alarm bij het gebouw waarna agenten poolshoogte namen. Toen ze arriveerden bleek dat er brand was in het gebouw. De brandweer heeft de brand geblust en had het vuur snel onder controle. Onderzoek wees uit dat inbrekers aan de achterzijde van het pand binnen kwamen, vermoedelijk nadat ze een raam hadden geforceerd. Meerdere ruimtes werden doorzocht en overhoop gehaald. De politie heeft een sporenonderzoek ingesteld.

Mensen die meer weten over deze inbraak en brandstichting, of mogelijk iets verdachts hebben gezien, worden verzocht om te bellen met de politie in Blerick via 0900-8844. Tips zijn ook welkom via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.