NOVA

26-08-2009

Edward 'Ted' Kennedy overleden
De 'liberal lion', de 'leeuw van de Senaat', de bekendste Amerikaanse senator ter wereld, Edward 'Ted' Kennedy, is vannacht overleden. Kennedy leed sinds vorig jaar aan een hersentumor.

De Amerikaanse nieuwszenders onderbraken onmiddellijk hun reguliere uitzendingen en laten een continue stroom van Kennedy-beelden zien.

In NOVA vanavond een overzicht van het leven van Edward 'Ted' Kennedy, en vanuit de Verenigde Staten commentaar op zijn dood van correspondent Willem Lust. Lees meer...

Thomas Rosenboom over 'Zoete mond'
De nieuwe roman van Thomas Rosenboom, 'Zoete mond', vanaf vrijdag in de boekhandel, gaat over een Hollands dorp in de jaren vijftig en zestig waar het moderne leven langzaam oprukt.

Hoofdpersoon in 'Zoete mond' is de dierenarts Rebert van Buyten, die in 1965 na het overlijden van zijn vrouw verhuist naar Angelen, een dorpje aan de Rijn. Hij oefent daar geen praktijk meer uit, maar wanneer hij voor de ogen van een groep kinderen een aangereden hond helpt, zien zij in hem toch een dierenarts en komen ze dagelijks met hun meestal kerngezonde dier aan zijn deur.

In NOVA vertelt Thomas Rosenboom over zijn nieuwe roman. Lees meer...

Presentatie: Clairy Polak

(Onderwerpen onder voorbehoud)
Haagse PVV'er was actief in extreem-rechtse partij Wat te doen met niet functionerende artsen?
Minister Van der Laan: te weinig inburgeraars
De Democratische senator Edward 'Ted' Kennedy is overleden. Een groot verlies voor de Amerikaanse politiek. OP TV
NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht
http://www.novatv.nl