Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Goedkoper, sneller en veiliger internet
Nieuwe ADSL vergelijkingssite gelanceerd

Amsterdam, 26 augustus 2009

We vergelijken veel op internet, niet alleen bij de aanschaf van een auto of televisie, maar ook als we een nieuw internet abonnement afsluiten. Daarvoor kun je nu naar een nieuwe vergelijkings-website: http://www.internetvergelijken.com.

Een vergelijkingssite voor internet abonnementen

Sinds 1 juli 2009 zijn internet service providers verplicht om na de eerste contractperiode het opzeggen per maand mogelijk te maken. Dat zal zonder twijfel een toename van het aantal afgesloten internet abonnementen betekenen, vooral omdat overstappen naar een andere provider zoveel gemakkelijker is geworden. Voor een laag maandbedrag (tot ¤ 25,-) kun je al kiezen uit verschillende ADSL abonnementen, al of niet in combinatie met telefonie en met verschillende snelheden. Het kan goedkoper, sneller en veiliger.

Op www.internetvergelijken.com kunnen consumenten ADSL abonnementen vergelijken op verschillende criteria. Nieuw is dat er veel informatie beschikbaar is (in begrijpelijke taal) om de keuze te vergemakkelijken. De keuze maak je zelf: het bepalen van je behoefte staat centraal op deze nieuwe site. Het motto van de site: "bekijk en vergelijk de beste internet abonnementen".

Het online vergelijken van actuele aanbiedingen is geen eenvoudige opgave. De pakketten zijn door de sterke concurrentie aan veel verandering onderhevig en kunnen op totaal verschillende criteria worden beoordeeld. Daarom gebruiken we massaal sites als deze. Niet een nieuw idee, maar wel precies waar je als consument behoefte aan hebt. Dat is waarschijnlijk het sterke punt van internetvergelijken.com: de nadruk ligt heel duidelijk op het bepalen van je behoefte als internetgebruiker en het product dat daarbij past; het is prettig om advies te krijgen.

Criteria voor het vergelijken

Op internetvergelijken.com kun je ADSL internet abonnementen vergelijken van vier bekende providers, te weten Telfort, Het Net, KPN en XS4ALL. Daarvoor biedt de site een aantal verschillende criteria waarop vergeleken kan worden. Het belang dat je als internetgebruiker hecht aan een eigenschap, bijvoorbeeld downloadsnelheid, filtert je resultaten. Alleen de meest bij dat criterium passende pakketten komen als suggestie te voorschijn.

Online ADSL advies

Ook als je nog niet weet wat voor criteria je belangrijk vindt, biedt de website uitkomst. Het gebruik van het 'online ADSL advies' is een snelle manier om erachter te komen wat voor soort abonnement bij je internetgebruik past. Vooral handig voor als je weinig begrijpt van al die internet termen en downloadsnelheden die je overal tegenkomt. Die vind je op de site natuurlijk wel als je ernaar zoekt of als je vanuit een pagina over snel internet doorklikt. Het is met het online ADSL advies niet al te moeilijk om een goede keuze te maken.

Een rijke bron van informatie

Onderwerpen als ADSL, draadloos internet, breedband, VoIP en het overstappen naar een andere provider komen uitgebreid aan de orde. Er staan ook handleidingen en checklists in de sectie FAQ (veel gestelde vragen) voor wie alle informatie over een onderwerp of de stappen van een installatie overzichtelijk wil krijgen. De site heeft een indrukwekkend arsenaal aan informatieve pagina's.

Internetvergelijken.com is transparant en laagdrempelig; een aanrader voor wie internet abonnementen wil bekijken en vergelijken.




Ingezonden persbericht