Ingezonden persbericht


Persbericht, 26 augustus 2009

"SnowWorld loopt voorop met veiligheid op de piste"

Het komende wintersportseizoen mogen kinderen de skipistes in Oostenrijk alleen nog betreden met een helm op. Deze nieuwe regel zal nog dit seizoen worden ingevoerd en zal gelden voor kinderen tot 15 jaar. SnowWorld loopt hierbij voorop. Nu al is er voor iedereen die bij SnowWorld een les of cursus boekt een gratis Sinner helm beschikbaar.

Ouders of begeleiders zijn in Oostenrijk vanaf komend seizoen verantwoordelijk voor het dragen van de helm van kinderen tot 15 jaar. De straf bij overtreding is op dit moment nog niet bekend. De helmplicht geldt op dit moment al in deelstaat Neder-Oostenrijk en buurland Italië. Controle op naleving van de wet ligt bij de politie.

SnowWorld heeft voor komend seizoen een samenwerking met een toonaangevend producent van helmen (Sinner) afgesloten. Iedereen die een les of cursus boekt kan gratis gebruik maken van een helm. Veiligheid op de piste is een van de belangrijkste onderdelen van wintersport. Iedereen wil zich veilig voelen tijdens zijn of haar afdaling en SnowWorld staat dan ook volledig achter de invoering van de helmplicht op de Oostenrijkse pistes.