Politie Limburg-Noord

Bovenregionale Recherche houdt twee verdachten van diefstal en heling van auto aan


Datum: 26-08-2009
Tijd bericht: 16:16
Plaats: O.a. Venray
De Bovenregionale Recherche Zuid Nederland heeft op woensdag 26 augustus op vier plaatsen in Nederland doorzoekingen verricht. Onder meer werden drie woningen en één loods doorzocht naar aanleiding van een onderzoek naar diefstal en heling van gestolen personenauto's. De doorzoekingen vonden plaats in Nijmegen, Venray, Landhorst en Deventer. Twee mannen van 39 en 46 jaar uit Nijmegen zijn aangehouden. Bij de doorzoekingen werden onder meer zes geheel of gedeeltelijk gestripte personenauto's aangetroffen en in beslaggenomen. Deze personenauto's waren van diefstal afkomstig. De verdachten zijn in verzekering gesteld voor nader onderzoek.

Heling
De personenauto's werden gestolen bij onder andere woninginbraken in onder meer Gelderland, Limburg en Noord-Brabant. Dit gebeurde tussen maart en augustus van dit jaar. In totaal zijn circa 15 personenauto's, voor zover nu bekend, weggenomen.

Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland
De BRZN richt zich op de aanpak en bestrijding van de bovenregionale criminaliteit voornamelijk in de provincies Zeeland, Limburg en Brabant. Het is een samenwerkingsverband van de zes politieregio's in deze provincies. Beheersmatig is de BRZN ondergebracht bij Politie Brabant Zuid-Oost.