Socialistische Partij

SP Amsterdam :: Actie en fractienieuws :: Wethouder gaat luisteren naar personeel Cordaan

Wethouder gaat luisteren naar personeel Cordaan

26-08-2009 * Op aandringen van de SP gaat wethouder Vos in gesprek met medewerkers van Cordaan, de zorginstelling waar veel mis is met de zorgverlening. SP-raadslid Carlien Boelhouwer: "De wethouder heeft tot nu toe alleen met het bestuur van Cordaan gesproken, maar op de werkvloer weten ze vaak veel beter waar de schoen wringt. Haar toezegging nu ook met het personeel te gaan praten, is dus positief. En nu hopen dat ze er ook naar gaat handelen."
De Amsterdamse zorginstelling Cordaan ligt sinds twee weken onder vuur. Er zou sprake zijn van een chronisch personeelstekort, waardoor medewerkers die hun werk graag goed willen doen geen optimale zorg kunnen leveren. Daarnaast zou er gesjoemeld worden met zorguren en zouden klanten van dagbestedingscentra in mensonterende omstandigheden hun activiteiten verrichten. Bovendien waren de salarissen van de directie - tot drie keer de Balkenendenorm - veel te hoog.

Carlien Boelhouwer
De SP houdt ondertussen een enquête onder zorgbehoevenden en medewerkers van Cordaan. Boelhouwer: "Wij willen weten of de negatieve berichtgeving over Cordaan klopt, of het werkelijk allemaal zo slecht is. Medewerkers en zorgontvangers kunnen bij ons zowel positieve als negatieve berichten kwijt. Uit de enquête moet duidelijk worden in hoeverre de zorgverlening adequaat is en welke problemen nog opgelost moeten worden."