NOC*NSF


Arnhem, 26 augustus 2009

Scheidsrechterswebsite gelanceerd

Vanmiddag gaven Erica Terpstra, voorzitter van NOC*NSF, en Jan Snijders, director referee van de International Judo Federation (IJF) in Ahoy Rotterdam het startschot voor de website www.scheids.nl.

"Fantastisch dat onze scheidsrechters en juryleden uit alle sporten met 'scheids.nl' nu een gezamenlijk platform hebben voor hun mooie hobby. Das was er nog niet! Scheidsrechter zijn is leuk én leerzaam! Je bent actief in je favoriete sport en tegelijkertijd werk je aan je persoonlijke ontwikkeling. En 'scheids.nl' levert hieraan een prima bijdrage met goede informatie uit alle hoeken van de arbitragewereld, en dat in een mooi jasje", aldus Erica Terpstra.

Scheids.nl richt zich op alle scheidsrechters, juryleden en andere arbitrerende officials in alle takken van sport in Nederland. De website wil deze omvangrijke doelgroep inspireren, motiveren en informeren. Daarnaast is scheids.nl een veelzijdige website. Scheidsrechters kunnen op de site terecht voor zowel het laatste nieuws op arbitragegebied als achtergrondinformatie over hun vakgebied. In de rubrieken 'Gezond in het vak', 'Goed in het vak' en 'Vrijwilligerszaken' vinden ze allerlei artikelen die hen bij de uitoefening van hun vak kunnen ondersteunen. Een belangrijk onderdeel van de website is de rubriek 'Ontmoet je collega's', waar collega-arbiters worden geportretteerd. Zo vraagt scheids.nl iedere maand een arbiter om een tijdje een dagboek bij te houden.

De website www.scheids.nl is een initiatief van het Masterplan Arbitrage, een programma van NOC*NSF in samenwerking met zestien sportbonden. Het Masterplan Arbitrage zet zich in voor een uitbreiding en het behoud van het huidige scheidsrechterskorps en een verbetering van het klimaat op de sportvelden, het imago van scheidsrechters en de kwaliteit van het arbitrerend kader.
-----------------------




NOC*NSF